Simpozij Hrana in komunikacija

Datum objave: 28. 5. 2007
Dogodki

Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici prireja simpozij z naslovom Hrana in komunikacija. Simpozij bo potekal v sredo, 30. maja 2007 od 17.30 ure dalje na domačiji Majerija v kraju Slap pri Vipavi.

Namen simpozija je prikazati mesto, ki ga prehranjevanje, kulinarika, jedila in pijače zavzemajo v (slovenski) kulturi, predvsem v njenih komunikacijskih praksah – v književnosti, umetnosti, vsakdanji govorici … Gre za aktualno temo, ki je del našega vsakdana, hkrati pa tudi za področje, s katerim se pri nas in v svetu ukvarja vse več znanstvenikov – hrana je postala snov etnologije, antropologije, zgodovine, sociologije, psihologije, semiotike in številnih drugih humanistično-družboslovnih ved. S pomenom hrane v sodobni družbi se na različne načine ukvarjajo tudi vsi tisti, ki se poklicno ali ljubiteljsko zanimajo za ohranjanje kulturne in zgodovinske dediščine, za razvoj turizma in regijske politike.

Na simpoziju bodo svoje prispevke predstavili štirje sodelavci Univerze v Novi Gorici – program s povzetki referatov in življenjepisi predavateljev dobite v prilogi. Predavanja bodo zasnovana poljudno in sproščeno, tako da bodo zanimiva tudi za širše občinstvo.

Predavanjem in diskusiji bo sledila družabnost ob zaključku predavanj v študijskem letu 2006/2007.

Priponke

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si