Delavnica v okviru mednarodnega projekta INSPIRE

Datum objave: 6. 6. 2007
Dogodki

Med 4. in 8. junijem 2007 poteka v hotelu Perla v Novi Gorici prva delavnica v okviru projekta INSPIRE (2005-2009), ki predstavlja del šestega okvirnega znanstvenega programa Evropske Unije – Human Resorces and Mobility (človeški viri in mobilnost).

Delavnico organizira slovenski udeleženec projekta Laboratorij za večfazne procese Univerze v Novi Gorici, udeležuje pa se je okoli 50 raziskovalcev iz Slovenije in tujine. Namen projekta INSPIRE je izobraževanje mladih raziskovalcev na področju varčne rabe energije, tako pri proizvodnji energije kot tudi pri njeni porabi, ter okoljsko prijazna raba energije. Med svojim izobraževanjem pod nadzorstvom mentorjev v naštetih institucijah razvijajo in uporabljajo moderna simulacijska in optimizacijska orodja, ki so namenjena reševanju praktičnih problemov. V okviru delavnice bo potekalo več predavanj vrhunskih strokovnjakov iz omenjenega področja.

Slovenska udeležanca projekta, Univerza v Novi Gorici in podjetje IMPOL iz Slovenske Bistrice, ki izobražujeta gostujoča raziskovalca iz Poljske in Madžarske, uporabljata in razvijata simulacijske sisteme za optimalno izdelavo in predelavo aluminijevih zlitin, ki tudi v svetovnem merilu predstavljajo vodilne dosežke na omenjenem področju.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si