Predavanje v okviru cikla Znanstveni večeri

Datum objave: 18. 10. 2007
Dogodki

Univerza v Novi Gorici vabi na predavanje Iva Boscarola (Pipistrel d.o.o. Ajdovščina) z naslovom Previsoko postavljen cilj je v pogojih globalne konkurence edini pogoj za uspeh!. Predavanje bo v četrtek, 25. oktobra 2007, ob 19. uri na dvorcu Zemono pri Vipavi.

Sledil bo razgovor s predavateljem, ki ga bo moderiral prof. dr. Gvido Bratina, dekan Fakultete za aplikativno naravoslovje na Univerzi v Novi Gorici.

Ivo Boscarol meni, da ima človek v življenju eno samo ključno dilemo, tako v osebnem življenju kot na poslovnem področju: ali uspeti ali biti poraženec! Da je možno uspeti s prepričanjem vase ter nekonvencionalnim razmišljanjem, je dokazal na več področjih - od umetniške fotografije, tiskarstva, letalstva, do podjetništva in politike... Kako združiti osebno zadovoljstvo s poslovnim uspehom, nam bo predstavil s svojo življenjsko zgodbo. V podjetništvu sta pogum in drugačnost pogoja, ki privedeta do inovativnega tržno zanimivega koncepta, ki pa mu mora biti podrejeno vse: od zamisli, načrta, razvoja, do materialov, tehnologij in organizacije proizvodnje. Iz ideje je z lastnim znanjem in denarjem ustvaril visokotehnološko podjetje, katerega letala postavljajo nove letalske standarde, zmagujejo na svetovnih prvenstvih in jim celo ameriška agencija NASA priznava, da so najboljša na svetu. Dokazal je, da je možno tudi v nekonkurenčnem podjetniškem okolju male države uspeti v svetovnem merilu na tehnološko najzahtevnejšem področju, kot je letalstvo, z inventivnostjo, lastnim razvojem, blagovno znamko ter prenosom znanja v gospodarstvo. V teh dneh podjetje Pipistrel predstavlja ob svoji 20 letnici delovanja dve pomembni novosti: prvo dvosedežno jadralno letalo na svetu s pomožnim motorjem na električni pogon ter lasten 2.400 m2 velik razvojni center za raziskave, razvoj ter aplikativno tehnologijo.

Priponke

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si