Priznanje "Zlati znak Jožefa Stefana" in nagrada "Primorski um"

Datum objave: 27. 3. 2008
Novice

V sredo, 26. marca 2008 so bila na Institutu "Jožef Stefan" v Ljubljani slavnostno podeljena priznanja "Zlati znak Jožefa Stefana", ki jih že šestnajsto leto zapored podeljujejo domačin in tujim avtorjem najodmevnejših doktorskih del s področja naravoslovno-matematičnih, tehniških, medicinskih in biotehniških ved.

Z priznanjem želi Institut Jožef Stefan spodbuditi mlade raziskovalce k še večji zavzetosti na znanstvenoraziskovalnem področju, kar je tudi svojevrsten poziv odgovornim ljudem v gospodarstvu, da to znanje čim učinkoviteje uporabijo.

Med prejemniki omenjenega priznanja je tudi sodelavec Univerze v Novi Gorici dr. Urh Černigoj. Priznanje je prejel za doktorsko delo z naslovom "Fotorazgradnja organskih onesnaževal v vodnih raztopinah, katalizirana z imobiliziranim titanovim dioksidom: novi načini za doseganje višje učinkovitosti" pod mentorstvom prof. dr. Polonce Trebše in prof. dr. Urške Lavrenčič Štangar.

Istega dne pa so v Postojni na zaključni prireditvi akcije Gospodarstvenik Primorske za leto 2007, pod okriljem primorskih medijskih hiš Radio Koper in Primorske novice ter v sodelovanju z Univerzo v Novi Gorici in Univerzo na Primorskem, podelili nagrado "Primorski um". Nagrado je prejela sodelavka Univerze v Novi Gorici prof. dr. Urška Lavrenčič Štangar za uspešno uvajanje vrhunskega znanja v gospodarstvo.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si