Zlati znak Jožefa Stefana

Datum objave: 26. 3. 2009
Novice

V torek, 24. marca 2009 so na Institutu "Jožef Stefan" v Ljubljani slavnostno podelili priznanja "Zlati znak Jožefa Stefana", ki so jih že sedemnajsto leto zapored podelili domačin in tujim avtorjem najodmevnejših doktorskih del s področja naravoslovno-matematičnih, tehniških, medicinskih in biotehniških ved.

Z priznanjem želi Institut Jožef Stefan spodbuditi mlade raziskovalce k še večji zavzetosti na znanstvenoraziskovalnem področju, kar je tudi svojevrsten poziv odgovornim ljudem v gospodarstvu, da to znanje čim učinkoviteje uporabijo.

Prejemnik omenjenega priznanja za področje tehniških ved je dr. Miha Založnik, ki je svoj doktorski študij uspešno zaključil na podiplomskem študijskem programu Karakterizacija materialov Univerze v Novi Gorici. Priznanje je prejel za doktorsko delo z naslovom "Modeliranje makroizcejanja pri polkontinuirnem ulivanju" pod mentorstvom prof. dr. Božidarja Šarlerja. Raziskave so bile opravljene v Laboratoriju za večfazne procese Univerze v Novi Gorici in v podjetju IMPOL iz Slovenske Bistrice.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si