Znanstvena konferenco SinFonIJA 1

Datum objave: 10. 10. 2008
Dogodki

Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici v petek, 10. oktobra 2008, organizira Znanstveno konferenco SinFonIJA 1.

To je prvo organizirano srečanje te konference, ki bo v prihodnosti potovala po srednji in jugovzhodni Evropi (po ozemljih bivše Avstro-Ogrske in Jugoslavije). Konferenca bo tako povezovala formalne jezikoslovce med Jadranom in Panonsko nižino in tako krepila sodelovanje med ustanovami, kjer se takšno jezikoslovje doma.

Na konferenci bodo predavali predstavniki iz univerz, izobraževalnih ustanov in okolij, kjer bo konferenca v prihodnosti gostovala, in sicer: Jonathan Kaye (Univerza v Novi Gorici, Univerza v Ljubljani), Anna Cardinaletti (University of Venice) Željko Bošković (University of Connecticut at Storrs), Nataša Miličević (Tilburg University, University of Novi Sad), Agnes Bende-Farkas (Hungarian Academy of Sciences), Slavica Kochovska (Univerza v Novi Gorici) ter Kamiah Arnaut-Karović (University of Sarajevo).

Predavanja bodo podrobneje obdelala glasoslovna in skladenjska vprašanja naravnega človeškega jezika od določitve natančnega mesta kvantifikatorjev v pomenski zgradbi do problemov modeliranja ujemanja s sestavljenim osebkom.

Več informacij o konferenci je na voljo na spletni strani, http://http://sabotin.p-ng.si/~jezik/sinfonija/.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si