Sodelavka Univerze v Novi Gorici prejela nagrado na Mednarodnem natečaju poezije Devinski grad 2009

Datum objave: 8. 4. 2009
Novice

Na nedavnem mednarodnem pesniškem natečaju "Premio internazionale di Poesia Castello di Duino" je 21-članska strokovna žirija med prispelimi pesmimi, kot eno najboljših, prepoznala in nagradila tudi pesem mag. Ane Toroš, sodelavke Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici.

Omenjeni pesniški natečaj je letos privabil k sodelovanju okoli 1400 mladih pesniških ustvarjalcev iz več kot 80 držav. Nagrajena pesem z naslovom "Iskalci križišč" je edina od pesmi, ki so jih napisali slovenski pesniki in pesnice ter se je letos uvrstila v finalni izbor. Pesem je žirija ocenjevala v izvirniku ter v italijanskem in angleškem prevodu. Slednji je nastal v sodelovanju z Veroniko Piccinini, prav tako sodelavko Fakultete za humanistiko. Pesem bo v italijanskem in angleškem prevodu objavljena v antologiji ter posneta v slovenščini na CD-ju.

Na natečaju je pod mentorstvom mag. Ane Toroš in Veronike Poccinini sodelovala tudi študentka prvega letnika Fakultete za humanistiko Daniela Paj. Njena pesem bo objavljena na uradni spletni strani natečaja.

Več informacij o konferenci je na voljo na spletni strani,
http://www.castellodiduinopoesia.it/index.htm

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si