Vabilo na novinarsko konferenco ob izidu znanstvene monografije dr. Ane Toroš: Podoba Trsta in Tržaškega v slovenski in italijanski poeziji prve polovice 20. stoletja

27. januar 2012

Univerza v Novi Gorici vabi na novinarsko konferenco o znanstveni monografiji avtorice dr. Ane Toroš, sodelavke Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici, z naslovom Podoba Trsta in Tržaškega v slovenski in italijanski poeziji prve polovice 20. stoletja.

Navedeno delo, ki je izšlo decembra 2011 pri Založbi Univerze v Novi Gorici, obravnava v literarni vedi malo preučevano poglavje literarne italoslovenistike in tako pomeni izviren prispevek k temeljitejšemu poznavanju in razumevanju slovenske in italijanske poezije o Trstu in Tržaškem prve polovice 20. stoletja; tako specifično slovenskih oziroma italijanskih motivno-tematskih in idejnih silnic kot tudi njunih motivno-tematskih in idejnih stičišč ter razhajanj.

Novinarska konferenca bo potekala v torek, 31. januarja 2012 ob 10. uri, v sejni dvorani Univerze v Novi Gorici, Vipavska 13, Rožna Dolina.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • dr. Ana Toroš, avtorica znanstvene monografije
  • doc. dr. Katja Mihurko Poniž, dekanja Fakultete za humanistiko
  • Sandra Peršin, predstavnica Založbe Univerze v Novi Gorici

Dodatne informacije

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si