Mednarodni simpozij ob stoletnici rojstva Ljubke Šorli

Datum objave: 16. 2. 2010
Dogodki

Univerza v Novi Gorici in Slovenski izobraževalni konzorcij Gorica v petek, 19. februarja 2010 organizirata mednarodni simpozij o goriški literarni ustvarjalki Ljubki Šorli.

Znanstveno srečanje, ki je naslovljeno s pesničinimi besedami "Uporno sem viharjem kljubovala" bo potekalo v Kulturnem domu v Gorici (Italija). Otvoritev simpozija s pozdravnima nagovoroma predsednice simpozija doc. dr. Katje Mihurko Poniž in znanstvene direktorice Slovenskega izobraževalnega konzorcija Gorica doc. dr. Matejke Grgič bo ob 9. uri.

Na simpoziju bodo sodelovali Alenka Jensterle Doležal (Karlova univerza v Pragi), Denis Poniž (Univerza v Ljubljani), Irena Novak Popov (Univerza v Ljubljani), Milena Mileva Blažić (Univerza v Ljubljani), Tatjana Rojc (Univerza v Novi Gorici), Vita Žerjal Pavlin (Univerza v Novi Gorici), Zoran Božič (Univerza v Novi Gorici), Barbara Pregelj (Univerza v Novi Gorici), Zoltan Jan (Univerza v Trstu), Irena Avsenik Nabergoj (Univerza v Novi Gorici) in David Bandelj (Univerza v Novi Gorici. Častna gostja simpozija bosta gospa Lojzka Bratuž in gospod Andrej Bratuž.

Vljudno vabljeni!

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si