"Diplomant magistrskega študija Poslovno-tehniške fakultete Univerze v Novi Gorici med prejemniki 10. Trimove raziskovalne nagrade 2011"

Datum objave: 6. 7. 2011
Novice

V četrtek, 23. junija 2011 je družba Trimo d.d. v Ljubljani podelila "10. Trimove raziskovalne nagrade 2011". Trimove raziskovalne nagrade so mednarodni natečaj, v okviru katerega družba Trimo vsako leto nagradi najboljša prijavljena dela s področij arhitekture, gradbeništva, strojništva, informacijskih tehnologij, ekonomije, prava, menedžmenta in drugih področij.

"Diplomant magistrskega študija Poslovno-tehniške fakultete Univerze v Novi Gorici med prejemniki 10. Trimove raziskovalne nagrade 2011"

Prejemnik omenjene nagrade za magistrsko delo je tudi Valentin Koblar, ki je svoj študij uspešno zaključil na študijskem programu 2. stopnje Gospodarski inženiring na Poslovno-tehniški fakulteti Univerze v Novi Gorici. Priznanje je prejel za magistrsko delo z naslovom "Ocenjevanje kakovosti grafitnih polizdelkov z računalniškim vidom in s strojnim učenjem", ki ga je pripravil pod mentorstvom prof. dr. Bogdana Filipiča. V svojem delu je razvil in ovrednotil postopek za samodejni nadzor kakovosti obdelave grafitnih polizdelkov v podjetju, kjer je zaposlen. Te polizdelke uporabljajo za vgradnjo v elektromotorje številni proizvajalci po svetu. Postopek bo po vpeljavi v proizvodnjo nadomestil sedanji ročni nadzor in povečal zanesljivost nadzora kakovosti.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si