Akademija umetnosti

21. JAN
2021
21. januarja 2021 je rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik promoviral naslednje doktorice in doktorje znanosti Fakultete za podiplomski študij.
20. JAN
2021
20. januarja 2021 je rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik promoviral naslednje doktorice in doktorje znanosti Fakultete za podiplomski študij.
18. JAN
2021
V skupini člankov, objavljenih 13. januarja 2021 v revijah Nature in Nature Astronomy, več mednarodnih znanstvenih skupin ugotavlja, da je v eksploziji nastala svetloba do nas pripotovala iz supermagnetiziranega zvezdnega ostanka, imenovanega magnetar, ki se nahaja v bližnji galaksiji.
14. JAN
2021
Pregled desetih člankov, ki so jih sodelavci Univerze v Novi Gorici objavili v revijah z največjim faktorjem vpliva.
8. JAN
2021
Danes je potekala izredna seja Rektorske konference Republike Slovenije, na kateri so rektorji slovenskih univerz razpravljali o problematiki izvajanja pedagoškega procesa v času ukrepov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19.
18. DEC
2020
16. decembra je Slovenija ponovno dobila priložnost za predstavitev na virtualnem dogodku pre Expo.
14. DEC
2020
Danes so na zaključnem spletnem dogodku Kemijskega inštitut podelili Preglove nagrade za izjemno doktorsko delo na področju kemije in sorodnih ved ter počastili doktorandke in doktorande, ki so letos zagovarjali svoja doktorska dela.
4. DEC
2020
Društvo oblikovalcev Slovenije je prof. Oskarju Kogoju, sodelavcu Univerze v Novi Gorici in zlatemu donatorju Fundacije Univerze v Novi Gorici, podelilo priznanje za življenjsko delo.
2. DEC
2020
Zoisova nagrada - prof. dr. Andrej Filipčič, prof. dr. Samo Stanič in prof. dr. Marko Zavrtanik
27. NOV
2020
Rektorska konferenca Republike Slovenije je na današnji seji v petek dne 27.11.2020 opravila obsežno razpravo na področju internacionalizacije slovenskega visokega šolstva in sprejela sklep, da opozori Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, da je slovenskim univerzam s spremembami visokošolske zakonodaje nujno potrebno omogočiti izvajanje procesa internacionalizacije ter možnost enakopravnega sodelovanja v skupnem visokošolskem EU prostoru, ki temelji na evropskih univerzitetnih zvezah.