Fakulteta za humanistiko

11. OKT
2018
V raziskavi, ki so jo vodili astronomi s Kalifornijskega inštituta za tehnologijo (Caltech) in v kateri je sodelovala dr. Tanja Petrushevska iz Centra za astrofiziko in kozmologijo Univerze v Novi Gorici, so odkrili nenavadno supernovo.
10. OKT
2018
Sodelavec Univerze v Novi Gorici in zlati donator Fundacije Univerze v Novi Gorici prof. Oskar Kogoj je postal častni občan Občine Miren-Kostanjevica.
25. SEP
2018
Pri založbi Univerze v Novi Gorici je izšla nova knjiga avstrijskega fizika in Nobelovega nagrajenca Erwina Schrödingerja »Vojni dnevnik: Šempeter pri Gorici, 1915; Kriegstagebuch: St. Peter bei Görz, 1915«, ki jo je uredi, zbral in komentiral Matej Župančič.
25. SEP
2018
Magistrska študentka Akademije umetnosti Sandra Jovanovska je za svoj film "Animals are special effects" prejela nagrado najboljši eksperimentalni film na "Progeny Film Festival" v Virginiji, ZDA.
21. SEP
2018
Danes je na Univerzi v Novi Gorici zasedela Rektorska konferenca Republike Slovenije (RK RS), na kateri so se sestali rektorji štirih slovenskih univerze.
17. SEP
2018
Med prejemniki letošnjih nagrad 21. Festivala slovenskega filma je tudi sodelavec Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.
4. SEP
2018
V preteklih dneh sta se rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in prorektor za izobraževanje prof. dr. Mladen Franko mudila na uradnem obisku Vasyl Stefanyk Precarpathian National University v Ukrajini.
12. JUL
2018
Pred okrog 4 milijardami let je črna luknja v osrčju neke daljne galaksije ustvarila curek visoko-energijskih delcev. Zdaj je mednarodna skupina raziskovalcev, med katerimi je tudi raziskovalka z Univerze v Novi Gorici, razkrila, da so zaznali enega od teh delcev - izmuzljivih nevtrinov - in da so ga s pomočjo Nasinega vesoljskega teleskopa Fermi uspeli povezati z verjetnim krajem nastanka.
2. JUL
2018
Danes se je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri začel petdnevni tečaj o odprtem izobraževanju, ki bo potekal vse do petka 6. julija.
2. JUL
2018
V petek, 29. junija 2018, je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri potekala seja Rektorske konference Republike Slovenije (RK RS), ki ji predseduje rektor Univerze v Novi Gorici, prof. dr. Danilo Zavrtanik.