Fakulteta za humanistiko

7. DEC
2018
V sredo, 5. decembra in v četrtek, 6. decembra 2018, sta v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekali slovesni podelitvi diplom, magistrskih diplom in promociji doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
5. DEC
2018
Tarik Žigon, ki je svoj študij uspešno zaključil na Poslovno-tehniški fakulteti Univerze v Novi Gorici, je postal novoizvoljeni župan občine Renče-Vogrsko.
30. NOV
2018
Danes je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekalo peto zasedanje Rektorske konference Republike Slovenij (RK RS) pod predsedovanjem Univerze v Novi Gorici.
29. NOV
2018
V raziskavi znanstvene kolaboracije Fermi LAT, v kateri je sodelovala tudi dr. Gabrijela Zaharijas iz Centra za astrofiziko in kozmologijo Univerze v Novi Gorici, so s pomočjo sevanja gama izmerili celotno količino svetlobe, ki so jo oddale zvezde v zadnjih 90% zgodovine vesolja (zadnjih 12 milijard let).
29. NOV
2018
Obveščamo vas, da med ustanove, ki so upravičene do donacij iz dohodnine sodi tudi Fundacija Univerze v Novi Gorici, katere namen je zagotavljanje denarne in druge podpore delovanju in nadaljnjemu razvoju raziskovalne in izobraževalne dejavnosti Univerze v Novi Gorici.
28. NOV
2018
27. novembra 2018 so v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani podelili Zoisovi nagradi za življenjsko delo, Puhovo nagrado za življenjsko delo, Zoisove nagrade za vrhunske dosežke, Puhovo nagrado za vrhunske dosežke, Zoisova priznanja za pomembne dosežke, Puhovo priznanje za uvajanje novih znanstvenih dosežkov v gospodarsko in družbeno prakso ter priznanje ambasador znanosti Republike Slovenije.
21. NOV
2018
Študentka Akademije umetnosti Irena Gatej je na "Cinedays Festival of European Film " v Skopju (Makedonija) prejela nagrado za najboljši študentski film.
18. NOV
2018
Danes je Univerzo v Novi Gorici obiskal minister za gospodarski razvoj otoka Guernsey Deputy Charles Parkinson.
15. NOV
2018
Nedavno je prof. dr. Petra Svoljšak, direktorica študijskega programa Kulturna zgodovina Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici in predstojnica Zgodovinskega inštituta Milka Kosa ZRC SAZU, prejela odlikovanje viteški križ madžarskega reda za zasluge.
30. OKT
2018
Društvo slovenskega animiranega filma se je v nedeljo pridružilo obeležitvi mednarodnega dne animiranega filma s podelitvijo nagrad na področju animiranega filma.