Fakulteta za podiplomski študij

24. APR
2017
Po rezultatih mednarodne lestvice RUR, ki ocenjuje in razvršča najboljše svetovne univerze, se je v letu 2017 Univerza v Novi Gorici uvrstila na izjemno visoko 186. mesto, med samo elito svetovnih univerz. S tem je še izboljšala izjemen lanski rezutat, ko je bila uvrščena 203. mesto. Na prvih mestih v tej lestvici prevladujejo najbolj znane ameriške (Kalifornijski tehnološki inštitut, Univerza Stanford, Univerza Harvard …) in angleške univerze (Univerza v Oxfordu, Univerza v Cambridgeu …). Na področju pedagoškega dela se je UNG uvrstila še višje, na izvrstno 89. mesto, za kar gre zasluga tudi izvrstnemu razmerju med številom profesorjev in številom študentov na UNG.
21. APR
2017
Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti – ZRC SAZU je na včerajšnji prireditvi Generacije znanosti podelil nagrade za znanstvene dosežke v družboslovju in humanistiki v preteklem letu.
20. APR
2017
Danes smo na Univerzi v Novi Gorici na vljudnostnem obisku gostili veleposlanika Republike Italije Nj. eksc. Paola Trichila, ki sta ga spremljala Iva Palmieri, generalna konzulka Italije v Kopru in Stefano Cerrato, kulturni ataše Italijanskega inštituta za kulturo v Sloveniji.
30. MAR
2017
Rezultati Univerze v Novi Gorici (UNG) pri mednarodnem primerjanju univerz U-Multirank 2017 kažejo, da se UNG po kakovosti uvršča med svetovno elito univerz.
27. MAR
2017
Danes smo na Univerzi v Novi Gorici gostili poslansko skupino Združena levica, ki se je mudila na celodnevnem obisku v širši Goriški regiji.
8. MAR
2017
V okviru prireditve Paris Agricultural Show je med 28. februarjem in 1. marcem 2017 v Parizu potekalo tekmovanje študentov vinogradništva in vinarstva v senzorični oceni in poznavanju francoskih vin.
7. MAR
2017
V ponedeljek, 6. marca 2017, je Goriško regijo obiskala Vlada Republike Slovenije.
7. FEB
2017
Danes je Univerzo v Novi Gorici v Univerzitetnem središču v Ajdovščini obiskal direktor Mednarodne visoke šole za napredne študije – SISSA (ang. International School for Advanced Studies) prof. dr. Stefano Ruffo.
5. JAN
2017
Pregled desetih najodmevnejših člankov, ki so jih sodelavci Univerze v Novi Gorici objavili v revijah z največjim faktorjem vpliva.
16. DEC
2016
Danes sta rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in župan Občine Vipave mag. Ivan Princes podpisala dogovor o načinu uporabe prostorov dvorca Lanthieri. S podpisom dogovora je Univerze v Novi Gorici prevzela v upravljanje celoten dvorec Lanthieri.