Fakulteta za podiplomski študij

21. SEP
2021
Po rezultatih mednarodne lestvice RUR (Round University Ranking), ki ocenjuje in razvršča najboljše svetovne univerze, se je v letu 2021 Univerza v Novi Gorici ponovno uvrstila na zelo visoko 169. mesto.
8. SEP
2021
V okviru današnjega obiska Vlade Republike Slovenije v Goriški regiji je Univerzo v Novi Gorici obiskal minister za obrambo mag. Matej Tonin s sodelavci.
7. SEP
2021
V četrtek, 2. septembra 2021, je v atriju dvorca Lanthieri v Vipavi potekala slovesnost Fundacije Univerze v Novi Gorici (FUNG).
3. SEP
2021
1. SEP
2021
Septembra letos bodo raziskovalci Univerze v Novi Gorici, podjetja Haze Instruments, d. o. o. in naš ekstremni pilot Matevž Lenarčič na Zelenortskih otokih sodelovali pri projektu JATAC (Joint Aeolus Tropical Atlantic Campaign), ki poteka v organizaciji Evropske vesoljske agencije (ESA).
2. AVG
2021
Pri znanstveni založbi Springer je izšla monografija Representation Learning: Propositionalization and Embeddings, ki so jo napisali prof. dr. Nada Lavrač z Instituta »Jožef Stefan« in Univerze v Novi Gorici, dr. Vid Podpečan z Instituta »Jožef Stefan« ter prof. dr. Marko Robnik-Šikonja s Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.
26. JUL
2021
Univerza v Novi Gorici in Univerza za tehnologijo v Chemnitzu (Nemčija) – univerzi prestolnic kulture 2025 – si želita tesnega sodelovanja v prihodnosti
8. JUL
2021
Danes smo na obisku Univerze v Novi Gorici gostili direktorja Instituta »Jožef Stefan« prof. dr. Boštjana Zalarja.
24. JUN
2021
Po izboru strokovne komisije ter po potrditvi uprave Škrabčeve ustanove je med letošnjimi štipendisti Škrabčeve ustanove tudi Vesna Plesničar, študentka Fakultete za podiplomski študij.
21. JUN
2021
Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 18. junija 2021 so rektorji opravili razpravo o postopkih ponovnih akreditacij univerz in sprejeli sklep, da se pozove NAKVIS, da upošteva izdane odločbe o akreditaciji študijskih programov univerz in ne posega v vpisne pogoje univerz s spremenjenim tolmačenje 38. člena ZVIS.