Karierni center

21. SEP
2017
V petek, 15. septembra, sta Univerze v Novi Gorici in Azerbajdžanska državna agrarna univerza (ang. Azerbaijan State Agricultural University) podpisali sporazum o sodelovanju na področju skupnih mentorstev doktorandom in dvojni doktorski diplomi.
20. SEP
2017
Znanstvenoraziskovalni svet za medicino Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) je dosežek “Bilirubin je endogeni antioksidant v endoteliju žilne stene” uvrstil v izbor Odlični v znanosti 2017.
18. SEP
2017
V nedeljo, 17. septembra 2017, je v dvorani Stožice v Ljubljani potekalo svetovno prvenstvo v odbojki za ženske do 23 let. Slovenska reprezentanca, ki jo je vodila študentka Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici Eva Mori, je dosegla izjemen uspeh - naslov svetovnih podprvakinj v odbojki.
7. SEP
2017
Univerza v Novi Gorici in Univerza Iuav iz Benetk bosta začeli izvajati program dvojne doktorske diplome na podiplomskem študijskem programu Ekonomika in tehnike konservatorstva arhitekturne in krajinske dediščine 3. stopnja.
23. AVG
2017
Članek z naslovom “Optimized frequency dependent photothermal beam deflection spectroscopy”, ki sta ga sodelavca Laboratorij za vede o okolju in življenju Univerze v Novi Gorici prof. dr. Dorota Korte in prof. dr. Mladen Franko s soavtorji objavila v reviji Laser Physics Letters, je založnik revije v svojih uredniških poudarkih uvrstil med tri najodmevnejše članke s področja Laserske spektroskopije v letu 2016.
4. JUL
2017
Univerza v Novi Gorici je 1. junija 2017 skupaj s partnerji začela z izvajanjem projekta Odpiranje raziskovalnih laboratorijev za inovativne industrijske aplikacije, ki ga krajše poimenujemo z akronimom RETINA.
14. JUN
2017
V torek, 13. junija 2017, so na Kemijskem inštitutu podelili Preglovi nagradi za izjemne dosežke na področju osnovnih ali uporabnih raziskav s področja kemije in sorodnih ved.
8. JUN
2017
Ob današnjem državnem prazniku dnevu Primoža Trubarja je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v Predsedniški palači vročil »Jabolko navdiha« prof. dr. Kozmi Ahačiču za domiselno ustvarjanje in uveljavljanje novih pristopov v slovenski slovnici in književnosti.
2. JUN
2017
V četrtek, 1. junija 2017, je v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekala slovesna podelitev diplom, magistrskih diplom in promocija doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
1. JUN
2017
Danes je na povabilo rektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danila Zavrtanika Univerzo v Novi Gorico obiskal Nj. eksc. gospod Mykhailo F. Brodovych, veleposlanik Ukrajine v Republiki Sloveniji.