Karierni center

17. NOV
2017
Letošnjo glavno nagrado žirije Salona 2017 Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU) sta prejela prof. dr. Aleš Vaupotič iz Univerze v Novi Gorici in prof. dr. Narvika Bovcon iz Univerze v Ljubljani za projek "3D vizualizacija podatkov o literarnih avtoricah: Citat, Blago, Jezero, Literarne avtorice"
16. OKT
2017
Znanstveniki iz kolaboracij LIGO in Virgo ter okrog 70 observatorijev širom sveta so razkrili pomembno odkritje na področju gravitacijskih valov. Pri njem so sodelovali tudi slovenski raziskovalci.
16. OKT
2017
Univerza v Novi Gorici, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Raziskovalna postaja v Novi Gorici ter Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša pri ZRC SAZU so 13. oktobra 2017 priredili enodnevno znanstveno konferenco Škrabčevi dnevi 10.
13. OKT
2017
Osrednja akademija ob otvoritvi 23. akademskega leta Univerze v Novi Gorici je potekala v četrtek, 12. oktobra, v dvorcu Lanthieri v Vipavi.
4. OKT
2017
Danes se je na obisku Univerzev Novi Gorici mudil veleposlanik Republike Bolgarije v Republiki Sloveniji Nj. eksc. gospod Dimitar Abadjiev, ki ga je spremljala svetovalka gospa Julia Tzerova.
22. SEP
2017
Znanstveniki mednarodne kolaboracije Pierre Auger so danes (22. septembra 2017) v prestižni znanstveni reviji Science objavili izsledke raziskav, ki kažejo, da kozmični delci z več miljonkrat višjimi energijami, kot jih imajo protoni v velikem hadronskem trkalniku LHC, prihajajo iz izvorov izven naše galaksije. Pri raziskavah so sodelovali slovenski raziskovalci z Univerze v Novi Gorici in Instituta »Jožef Stefan«.
22. SEP
2017
Tudi na letošnjem 20. Festivalu slovenskega filma, ki je potekal 16. septembra v Portorožu, sta bila nagrajena sodelavca Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.
21. SEP
2017
V petek, 15. septembra, sta Univerze v Novi Gorici in Azerbajdžanska državna agrarna univerza (ang. Azerbaijan State Agricultural University) podpisali sporazum o sodelovanju na področju skupnih mentorstev doktorandom in dvojni doktorski diplomi.
20. SEP
2017
Znanstvenoraziskovalni svet za medicino Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) je dosežek “Bilirubin je endogeni antioksidant v endoteliju žilne stene” uvrstil v izbor Odlični v znanosti 2017.
18. SEP
2017
V nedeljo, 17. septembra 2017, je v dvorani Stožice v Ljubljani potekalo svetovno prvenstvo v odbojki za ženske do 23 let. Slovenska reprezentanca, ki jo je vodila študentka Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici Eva Mori, je dosegla izjemen uspeh - naslov svetovnih podprvakinj v odbojki.