Vstopna stran novice

18. AVG
2016
Znanstveniki Univerze v Novi Gorici izvedli eksperimente, ki so privedli do objave v Nature Nanotechnology
15. JUL
2016
Francoski predsednik Francoise Hollande je dr. Evgena Bavčarja, častnega doktorja Univerze v Novi Gorici, odlikoval z najvišjim francoskim civilnim odlikovanjem vitez legije časti.
22. JUN
2016
Znanstveniki Univerze v Novi Gorici v svetovnem vrhu na področju organske elektronike
13. JUN
2016
Ko šteje kakovost in ne le število študentov. Na najnovejši mednarodni lestvici RUR je Univerza v Novi Gorici najboljša slovenska univerza in hkrati med najboljšimi v svetu.
18. MAJ
2016
Danes smo na vljudnostnem obisku Univerze v Novi Gorici gostili veleposlanika Japonske v Sloveniji, Nj. Eksc. g. Keijita Fukudo, skupaj z gospodom Yoshiaki Makino, vodjo oddelka za gospodarsko-politične zadeve.
22. APR
2016
Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti – ZRC SAZU je na včerajšnji prireditvi Generacije znanosti podelil nagrade za znanstvene dosežke v družboslovju in humanistiki v preteklem letu.
21. APR
2016
V sredo, 20. aprila 2016, je v Centru za raziskovanje in spodbujanje nadarjenosti – CRSN, ki deluje v okviru Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, potekala svečana promocija prvih Evropskih točk za nadarjene.
12. APR
2016
Univerza v Novi Gorici (UNG) je vključena v globalno mednarodno ocenjevanje univerz »U-Multirank« od samega začetka tega evropskega projekta. Letošnji rezultati tega primerjalnega ocenjevanja univerz s celega sveta »U-Multirank 2016«, objavljeni na spletni strani www.umultirank.org, so pokazali, da UNG tudi letos (tako kot lani: U-Multirank 2015) dosega v svetovnem merilu visoko nadpovprečne rezultate.
7. APR
2016
Danes smo na Univerzi v Novi Gorici gostili predsednika Brandenburške tehniške univerze Cottbus-Senftenberg prof. dr. Jörga Steinbacha, v spremstvu veleposlanice Zvezne republike Nemčije v Sloveniji, Nj. eksc. dr. Anne Elisabeth Prinz.
1. APR
2016
V četrtek, 31. marca 2016, je Predsednik republike Slovenije Borut Pahor na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil red za zasluge skupini slovenskih znanstvenikov, ki sodelujejo v eksperimentu Atlas v Evropskem laboratoriju za fiziko delcev CERN v Švici, za vrhunske znanstvene dosežke na področjih eksperimentalne fizike delcev in tehnološkega razvoja ter prispevek k uveljavljanju slovenske znanosti v mednarodnih raziskavah.