Vstopna stran novice

27. FEB
2015
Fakulteta za aplikativno naravoslovje Univerze v Novi Gorici 2. marca 2015 v Ajdovščini gosti slovenski del tekmovanja iz znanja astronomije Sanktpeterburške šole astronomije, ki poteka pod okriljem Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA).
25. FEB
2015
V sredo, 25. februarja 2015, sta prof. dr. Danilo Zavrtanik, rektor Univerze v Novi Gorici in dr. Elisabetta Kovic, ravnateljica Humanističnega in znanstvenega liceja »S. Gregorčič in klasičnega liceja »P. Trubar« (Slovenski licejski pol v Gorici) podpisala dogovor o medsebojnem sodelovanju.
13. FEB
2015
Pri svetovni založbi Springer je v seriji “Studies in Fuzziness and Soft Computing” izšla znanstvena monografija “Fuzzy Algebraic Hyperstructures: An Introduction” (Mehke algebraične hiperstrukture), ki sta jo napisala doc. dr. Irina Cristea, sodelavka Centra za sisteme in informacijske tehnologije na Univerzi v Novi Gorici in njen soavtor prof. dr. Bijan Davvaz, vodilni svetovni raziskovalec na področju, ki ga obravnava objavljeno delo.
10. FEB
2015
V okviru Univerze v Novi Gorici (UNG) od leta 2004 deluje Center za raziskave atmosfere (CRA), kjer se ukvarjamo z raziskavami lastnosti atmosfere, med drugim v zadnjem letu in pol tudi s študijo pojava burje.
26. JAN
2015
Pregled desetih najodmevnejših člankov, ki so jih sodelavci Univerze v Novi Gorici objavili v revijah z največjim faktorjem vpliva.
24. JAN
2015
Na Univerzi v Novi Gorici smo v četrtek, 22. januarja 2015, gostili delegacijo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Člani so se srečali z rektorjem Univerze prof. dr. Danilom Zavrtanikom ter prorektorjema prof. dr. Gvidom Bratino in prof. dr. Mladenom Frankom.
16. JAN
2015
V četrtek, 15. januarja 2015, je Slovenska znanstvena fundacija v okviru Zahvalnega dneva, v Prešernovi dvorani Slovenske akademije znanosti in umetnosti, javno podelila letna priznanja in zahvale.
15. JAN
2015
Danes sta direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije - ARRS prof. dr. József Györkös in vodja Sektorja za raziskovalne projekte Simon Ošo obiskala Univerzo v Novi Gorici. Sprejela sta jih rektor prof. dr. Danilo Zavrtanik in prorektor za izobraževanje prof. dr. Mladen Franko.
17. DEC
2014
Ob obisku poslovne delegacije iz ruskega Tatarstana, v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije in Veleposlaništva Ruske federacije v Sloveniji, sta Univerza v Novi Gorici, ki jo je zastopal prorektor za izobraževanje prof. dr. Mladen Franko in Kazanska državna univerza za kmetijstvo, ki jo je zastopal rektor prof. Dzhaudat I.Faizrakhmanov, podpisali sporazum o sodelovanju.
15. DEC
2014
Univerza v Novi Gorici je četrtič podelila nagrado najboljšemu evropskemu študentskemu filmu na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka, tretjič skupaj z ALUO Univerze v Ljubljani.