Vstopna stran novice

18. MAJ
2016
Danes smo na vljudnostnem obisku Univerze v Novi Gorici gostili veleposlanika Japonske v Sloveniji, Nj. Eksc. g. Keijita Fukudo, skupaj z gospodom Yoshiaki Makino, vodjo oddelka za gospodarsko-politične zadeve.
22. APR
2016
Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti – ZRC SAZU je na včerajšnji prireditvi Generacije znanosti podelil nagrade za znanstvene dosežke v družboslovju in humanistiki v preteklem letu.
21. APR
2016
V sredo, 20. aprila 2016, je v Centru za raziskovanje in spodbujanje nadarjenosti – CRSN, ki deluje v okviru Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, potekala svečana promocija prvih Evropskih točk za nadarjene.
12. APR
2016
Univerza v Novi Gorici (UNG) je vključena v globalno mednarodno ocenjevanje univerz »U-Multirank« od samega začetka tega evropskega projekta. Letošnji rezultati tega primerjalnega ocenjevanja univerz s celega sveta »U-Multirank 2016«, objavljeni na spletni strani www.umultirank.org, so pokazali, da UNG tudi letos (tako kot lani: U-Multirank 2015) dosega v svetovnem merilu visoko nadpovprečne rezultate.
7. APR
2016
Danes smo na Univerzi v Novi Gorici gostili predsednika Brandenburške tehniške univerze Cottbus-Senftenberg prof. dr. Jörga Steinbacha, v spremstvu veleposlanice Zvezne republike Nemčije v Sloveniji, Nj. eksc. dr. Anne Elisabeth Prinz.
1. APR
2016
V četrtek, 31. marca 2016, je Predsednik republike Slovenije Borut Pahor na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil red za zasluge skupini slovenskih znanstvenikov, ki sodelujejo v eksperimentu Atlas v Evropskem laboratoriju za fiziko delcev CERN v Švici, za vrhunske znanstvene dosežke na področjih eksperimentalne fizike delcev in tehnološkega razvoja ter prispevek k uveljavljanju slovenske znanosti v mednarodnih raziskavah.
4. MAR
2016
Univerza v Novi Gorici se je kot prva visokošolska institucija v Sloveniji pridružila pobudi Evropskega združenja univerz "Evropske univerze za odprt svet" (angl. European Universities for an Open World).
3. MAR
2016
Knjiga “Burek: A Culinary Metaphor”, ki je nastala kot nadgradnja doktorske disertacije dr. Jerneja Mlekuža, je bila na tekmovanju Gourmand Best in the World izbrana za zmagovalno slovensko knjigo in se uvrstila med svetovne finaliste v kategoriji Best Food Writing Book.
22. FEB
2016
Rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in prorektor za raziskave in umetnost prof. dr. Gvido Bratina sta v soboto, 20. februarja 2016, v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri sprejela delegacijo iz Centra za raziskave in usposabljanje kozmonavtov Jurija A. Gagarina v Zvezdnem mestu pri Moskvi.
19. FEB
2016
V četrtek, 18. februarja 2016, je v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekala slovesna podelitev diplom, magistrskih diplom in promocija doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.