Vstopna stran novice

25. SEP
2018
Pri založbi Univerze v Novi Gorici je izšla nova knjiga avstrijskega fizika in Nobelovega nagrajenca Erwina Schrödingerja »Vojni dnevnik: Šempeter pri Gorici, 1915; Kriegstagebuch: St. Peter bei Görz, 1915«, ki jo je uredi, zbral in komentiral Matej Župančič.
25. SEP
2018
Magistrska študentka Akademije umetnosti Sandra Jovanovska je za svoj film "Animals are special effects" prejela nagrado najboljši eksperimentalni film na "Progeny Film Festival" v Virginiji, ZDA.
21. SEP
2018
Danes je na Univerzi v Novi Gorici zasedela Rektorska konferenca Republike Slovenije (RK RS), na kateri so se sestali rektorji štirih slovenskih univerze.
17. SEP
2018
Med prejemniki letošnjih nagrad 21. Festivala slovenskega filma je tudi sodelavec Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.
4. SEP
2018
V preteklih dneh sta se rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in prorektor za izobraževanje prof. dr. Mladen Franko mudila na uradnem obisku Vasyl Stefanyk Precarpathian National University v Ukrajini.
12. JUL
2018
Pred okrog 4 milijardami let je črna luknja v osrčju neke daljne galaksije ustvarila curek visoko-energijskih delcev. Zdaj je mednarodna skupina raziskovalcev, med katerimi je tudi raziskovalka z Univerze v Novi Gorici, razkrila, da so zaznali enega od teh delcev - izmuzljivih nevtrinov - in da so ga s pomočjo Nasinega vesoljskega teleskopa Fermi uspeli povezati z verjetnim krajem nastanka.
2. JUL
2018
Danes se je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri začel petdnevni tečaj o odprtem izobraževanju, ki bo potekal vse do petka 6. julija.
2. JUL
2018
V petek, 29. junija 2018, je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri potekala seja Rektorske konference Republike Slovenije (RK RS), ki ji predseduje rektor Univerze v Novi Gorici, prof. dr. Danilo Zavrtanik.
19. JUN
2018
Včeraj sta Univerza v Novi Gorici in Univerza v Bihaću (Bosna in Hercegovina) podpisali sporazum o programu dvojne diplome na študijskem programu 1. stopnje Okolje, ki ga izvaja Fakulteta za znanosti o okolju.
8. JUN
2018
Strokovna skupina Direktorata za izobraževanje, mlade, šport in kulturo pri Evropski komisiji (ang. Directorate-General for Education, Youth, Sport and Culture) je izbrala Mednarodni magistrski študijski program Migracije in medkulturni odnosi (ang. European Master in Migration and Intercultural Relations – EMMIR) Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici za primer uspešne zgodbe oziroma dobre prakse na temelju ocene o odličnosti, visoki kvaliteti, inovativnosti in odličnih rezultatih. Izpostavlja se, da je kot takšen lahko mesto inspiracije za ostale.