Vstopna stran novice

26. JAN
2015
Pregled desetih najodmevnejših člankov, ki so jih sodelavci Univerze v Novi Gorici objavili v revijah z največjim faktorjem vpliva.
24. JAN
2015
Na Univerzi v Novi Gorici smo v četrtek, 22. januarja 2015, gostili delegacijo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Člani so se srečali z rektorjem Univerze prof. dr. Danilom Zavrtanikom ter prorektorjema prof. dr. Gvidom Bratino in prof. dr. Mladenom Frankom.
16. JAN
2015
V četrtek, 15. januarja 2015, je Slovenska znanstvena fundacija v okviru Zahvalnega dneva, v Prešernovi dvorani Slovenske akademije znanosti in umetnosti, javno podelila letna priznanja in zahvale.
15. JAN
2015
Danes sta direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije - ARRS prof. dr. József Györkös in vodja Sektorja za raziskovalne projekte Simon Ošo obiskala Univerzo v Novi Gorici. Sprejela sta jih rektor prof. dr. Danilo Zavrtanik in prorektor za izobraževanje prof. dr. Mladen Franko.
17. DEC
2014
Ob obisku poslovne delegacije iz ruskega Tatarstana, v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije in Veleposlaništva Ruske federacije v Sloveniji, sta Univerza v Novi Gorici, ki jo je zastopal prorektor za izobraževanje prof. dr. Mladen Franko in Kazanska državna univerza za kmetijstvo, ki jo je zastopal rektor prof. Dzhaudat I.Faizrakhmanov, podpisali sporazum o sodelovanju.
15. DEC
2014
Univerza v Novi Gorici je četrtič podelila nagrado najboljšemu evropskemu študentskemu filmu na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka, tretjič skupaj z ALUO Univerze v Ljubljani.
11. DEC
2014
Včeraj je v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekala predstavitev knjige Pregledovalnica življenja, Uvodniki Ivana Mermolje – Ičeta v časopisih Latnik in Prepih.
10. DEC
2014
Park Škocjanske jame praznuje 10. obletnico delovanja Biosfernega območja Kras in 28. obletnico vpisa Škocjanskih jam na seznam svetovne dediščine UNESCO. Ob tej priložnosti so ustanovil tudi Mrežo univerz Parka Škocjanske jame, Slovenija.
9. DEC
2014
V petek, 5. decembra 2014, so na Kemijskem inštitutu podelili Preglovi nagradi za izjemno doktorsko delo na področju kemije in sorodnih ved za leto 2014.
5. DEC
2014
V muzejsko-turističnem prostoru dvorca Lanthieri, Univerze v Novi Gorici, je včeraj potekala otvoritev vinogradniško-vinarske muzejske zbirke avtorice Barbare Sosič iz Slovenskega etnografskega muzeja z naslovom "Zgodovina vinogradništva in vinarstva na naših tleh".