Vstopna stran novice

19. SEP
2014
Univerza v Novi Gorici, se je v okviru Obrtno-podjetniške zbornice, med 10. in 15. septembrom predstavila na Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva – MOS v Celju.
15. SEP
2014
Na dogodku Vipavska trgatev so včeraj predstavniki družbe Lidl Slovenija in Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici predstavili skupno sodelovanje na natečaju Lidlov mladi vinar.
5. SEP
2014
Ženski rokometni klub Mlinotest Ajdovščina, s katerim je Univerza v Novi Gorici v lanskem letu podpisala sporazum o sodelovanju, je dobil še eno priznanje, ki dokazuje, da v klubu delajo v smeri, ki bo omogočala napredek ajdovskega ženskega rokometa.
28. AVG
2014
26. junija 2014 je bil podpisan sporazum med Univerzo v Novi Gorici in UNESCO, s katerim je bil na UNG ustanovljen UNESCO sedež z imenom Krasoslovno študijsko središče Unesco (Unesco Chair on Karst Education), ki ga UNG izvaja v tesnem sodelovanju z Inštitutom za raziskovanje krasa ZRC SAZU. Med 800 UNESCO sedeži je to prvi UNESCO sedež v Sloveniji.
17. JUL
2014
Znanstvena sodelavka Laboratorija za raziskave materialov Univerze v Novi Gorici, doc. dr. Layla Martin-Samos Colomer, je v znanstveni reviji Account of Chemical Research (IF=20.8) v sodelovanju z L. Zoppi in K.K. Baldridge iz Univerze v Zürichu objavila znanstveni članek z naslovom Razmerja med strukturo in lastnostmi zakrivljenih aromatskih materialov iz prvih principov (ang. Structure−Property Relationships of Curved Aromatic Materials from First Principles).
8. JUL
2014
Na pobudo rektorja Univerze v Novi Gorici so se v dvorcu Lanthieri v ponedeljek, 7. julija 2014, srečali rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič, rektor Univerze v Trstu prof. dr. Maurizio Fermeglia, prorektorica Univerze v Vidmu prof. dr. Antonella Riem, direktor Mednarodne visoke šole za napredne študije – SISSA prof. dr. Guido Martinelli in rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik.
3. JUL
2014
V torek, 1. julija 2014 je v okviru obiska v Sloveniji, Univerzo v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri, obiskala izraelska gospodarska delegacija.
2. JUL
2014
PROF. DR. BOGOMILU BERGANTU
26. JUN
2014
V ponedeljek, 23. junija 2014, se je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri odvijal sprejem mladinske ekipe ŽRK Mlinotest Ajdovščina. Vodstvo, trenerja in ekipo je sprejel prof. dr. Danilo Zavrtanik, rektor Univerze v Novi Gorici skupaj s prorektorjema.
23. JUN
2014
Med 17. in 18. junijem 2014 je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekala delavnica z naslovom "Mednarodna šola o materialih za solčno energijo - SOLMAT 2014" (ang. International Workshop on Solar Energy Materials – SOLMAT 2014), ki se jo je udeležila mag. Manisha Chhikara, študentka doktorskega študijskega programa Fizika na Fakulteti za podiplomski študij Univerze v Novi Gorici ter sodelavka Laboratorija za fiziko organskih snovi, in prejela nagrado za najboljši poster na delavnici.