Vstopna stran novice

15. NOV
2018
Nedavno je prof. dr. Petra Svoljšak, direktorica študijskega programa Kulturna zgodovina Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici in predstojnica Zgodovinskega inštituta Milka Kosa ZRC SAZU, prejela odlikovanje viteški križ madžarskega reda za zasluge.
30. OKT
2018
Društvo slovenskega animiranega filma se je v nedeljo pridružilo obeležitvi mednarodnega dne animiranega filma s podelitvijo nagrad na področju animiranega filma.
19. OKT
2018
Osrednja akademija ob otvoritvi 24. akademskega leta Univerze v Novi Gorici je potekala v četrtek, 18. oktobra, v dvorcu Lanthieri v Vipavi.
11. OKT
2018
V raziskavi, ki so jo vodili astronomi s Kalifornijskega inštituta za tehnologijo (Caltech) in v kateri je sodelovala dr. Tanja Petrushevska iz Centra za astrofiziko in kozmologijo Univerze v Novi Gorici, so odkrili nenavadno supernovo.
10. OKT
2018
Sodelavec Univerze v Novi Gorici in zlati donator Fundacije Univerze v Novi Gorici prof. Oskar Kogoj je postal častni občan Občine Miren-Kostanjevica.
25. SEP
2018
Pri založbi Univerze v Novi Gorici je izšla nova knjiga avstrijskega fizika in Nobelovega nagrajenca Erwina Schrödingerja »Vojni dnevnik: Šempeter pri Gorici, 1915; Kriegstagebuch: St. Peter bei Görz, 1915«, ki jo je uredi, zbral in komentiral Matej Župančič.
25. SEP
2018
Magistrska študentka Akademije umetnosti Sandra Jovanovska je za svoj film "Animals are special effects" prejela nagrado najboljši eksperimentalni film na "Progeny Film Festival" v Virginiji, ZDA.
21. SEP
2018
Danes je na Univerzi v Novi Gorici zasedela Rektorska konferenca Republike Slovenije (RK RS), na kateri so se sestali rektorji štirih slovenskih univerze.
17. SEP
2018
Med prejemniki letošnjih nagrad 21. Festivala slovenskega filma je tudi sodelavec Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.
4. SEP
2018
V preteklih dneh sta se rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in prorektor za izobraževanje prof. dr. Mladen Franko mudila na uradnem obisku Vasyl Stefanyk Precarpathian National University v Ukrajini.