Vstopna stran novice

14. JUN
2017
V torek, 13. junija 2017, so na Kemijskem inštitutu podelili Preglovi nagradi za izjemne dosežke na področju osnovnih ali uporabnih raziskav s področja kemije in sorodnih ved.
8. JUN
2017
Ob današnjem državnem prazniku dnevu Primoža Trubarja je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v Predsedniški palači vročil »Jabolko navdiha« prof. dr. Kozmi Ahačiču za domiselno ustvarjanje in uveljavljanje novih pristopov v slovenski slovnici in književnosti.
2. JUN
2017
V četrtek, 1. junija 2017, je v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekala slovesna podelitev diplom, magistrskih diplom in promocija doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
1. JUN
2017
Danes je na povabilo rektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danila Zavrtanika Univerzo v Novi Gorico obiskal Nj. eksc. gospod Mykhailo F. Brodovych, veleposlanik Ukrajine v Republiki Sloveniji.
31. MAJ
2017
Univerzo v Novi Gorici je 31. maja obiskal direktor Kemijskega inštituta prof. dr. Gregor Anderluh, skupaj s sodelavcama prof. dr. Nataša Zabukovec Logar in prof. dr. Robertom Dominkom.
30. MAJ
2017
Danes je Univerzo v Novi Gorici obiskala Nje. eksc. ga. Věra Zemanová, veleposlanica Češke republike v Sloveniji, ki jo je spremljal svetovalec g. Lubomír Bažant.
22. MAJ
2017
Prorektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Gvido Bratina in prof. dr. Mladen Franko sta v petek, 19. maja 2017, v dvorcu Lanthieri sprejela predstavnice Šangajskega združenja žensk.
16. MAJ
2017
Danes se je na vljudnostnem obisku Univerze v Novi Gorici mudila veleposlanica Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske, Nje. eksc. go. Sophie Honey.
10. MAJ
2017
Nedavno sta študentki Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici Eva Mori in Zala Zbičajnik dosegli izjemen uspeh.
24. APR
2017
Po rezultatih mednarodne lestvice RUR, ki ocenjuje in razvršča najboljše svetovne univerze, se je v letu 2017 Univerza v Novi Gorici uvrstila na izjemno visoko 186. mesto, med samo elito svetovnih univerz. S tem je še izboljšala izjemen lanski rezutat, ko je bila uvrščena 203. mesto. Na prvih mestih v tej lestvici prevladujejo najbolj znane ameriške (Kalifornijski tehnološki inštitut, Univerza Stanford, Univerza Harvard …) in angleške univerze (Univerza v Oxfordu, Univerza v Cambridgeu …). Na področju pedagoškega dela se je UNG uvrstila še višje, na izvrstno 89. mesto, za kar gre zasluga tudi izvrstnemu razmerju med številom profesorjev in številom študentov na UNG.