Vstopna stran novice

29. NOV
2016
V ponedeljek, 28. novembra 2016, sta prof. dr. Danilo Zavrtanik, predsednik uprave Fundacije Univerze v Novi Gorici in Mladen Mirko Tepuš, mag. znan., MBA, direktor podjetja Erste Card d.o.o.., nosilec franšize in izdajatelj kreditnih kartic Diners Club podpisala pogodbo o partnerstvu. Skupaj bosta izdala in tržila partnerske kartice z odloženim plačilom Diners Club – Fundacija Univerze v Novi Gorici.
29. NOV
2016
Univerza v Novi Gorici postaja vedno bolj mednarodno usmerjena izobraževalna institucija. Posebej smo ponosni na dejstvo, da so naši dodiplomski in podiplomski študijski programi zanimivi za tuje študente s celega sveta.
24. NOV
2016
Sandra Jovanovska, študentka drugega letnika magistrskega programa druge stopnje Medijske umetnosti in prakse na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici, je z eksperimentalnim filmom Scarecrow Cross na 15th Festival of European Film Cinedays v Skopju, Makedonija osvojila prvo nagrado v sekciji študentskih filmov.
22. NOV
2016
V ponedeljek, 21. novembra 2016, so v Cankarjevem domu v Ljubljani slavnostno podelili Zoisove nagrade in priznanja, priznanja ambasador znanosti RS in Puhovi priznanji.
15. NOV
2016
V ponedeljek, 14. novembra 2016, smo na Univerzi v Novi Gorici gostili veleposlanico Madžarske v Republiki Sloveniji, Nj. eksc. ga. Edit Szilágyiné Bátorfi, ki sta jo spremljala g. konzul Gergely Schuchtár ter ga. atašejka Bernadett Thomas.
10. NOV
2016
V torek, 8. novembra in v sredo, 9. novembra 2016, sta v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekali slovesni podelitvi diplom, magistrskih diplom in promociji doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
9. NOV
2016
Danes smo v okviru obiska Mestne občine Nova Gorica na Univerzi v Novi Gorici gostili veleposlanika Kraljevine Nizozemske v Sloveniji, Nj. Eksc. g. Barta Twaalfhovena.
14. OKT
2016
Osrednja akademija ob otvoritvi 22. akademskega leta Univerze v Novi Gorici je potekala v četrtek, 13. oktobra, v dvorcu Lanthieri v Vipavi.
3. OKT
2016
V petek, 30. septembra 2016, so v Novi Gorici in Ajdovščini potekali dogodki Evropske noči raziskovalcev, katere osrednji namen je popularizirati poklic raziskovalca, znanstvenika in ga približati širši javnosti, zlasti mladim. Letošnji dogodek je organiziral konzorcij, katerega del je tudi Univerza v Novi Gorici.
26. SEP
2016
Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici je postala Akademija umetnosti, s čimer je Slovenija dobila prvo univerzitetno umetniško akademijo po l. 1945.