Vstopna stran novice

17. DEC
2014
Ob obisku poslovne delegacije iz ruskega Tatarstana, v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije in Veleposlaništva Ruske federacije v Sloveniji, sta Univerza v Novi Gorici, ki jo je zastopal prorektor za izobraževanje prof. dr. Mladen Franko in Kazanska državna univerza za kmetijstvo, ki jo je zastopal rektor prof. Dzhaudat I.Faizrakhmanov, podpisali sporazum o sodelovanju.
15. DEC
2014
Univerza v Novi Gorici je četrtič podelila nagrado najboljšemu evropskemu študentskemu filmu na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka, tretjič skupaj z ALUO Univerze v Ljubljani.
11. DEC
2014
Včeraj je v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekala predstavitev knjige Pregledovalnica življenja, Uvodniki Ivana Mermolje – Ičeta v časopisih Latnik in Prepih.
10. DEC
2014
Park Škocjanske jame praznuje 10. obletnico delovanja Biosfernega območja Kras in 28. obletnico vpisa Škocjanskih jam na seznam svetovne dediščine UNESCO. Ob tej priložnosti so ustanovil tudi Mrežo univerz Parka Škocjanske jame, Slovenija.
9. DEC
2014
V petek, 5. decembra 2014, so na Kemijskem inštitutu podelili Preglovi nagradi za izjemno doktorsko delo na področju kemije in sorodnih ved za leto 2014.
5. DEC
2014
V muzejsko-turističnem prostoru dvorca Lanthieri, Univerze v Novi Gorici, je včeraj potekala otvoritev vinogradniško-vinarske muzejske zbirke avtorice Barbare Sosič iz Slovenskega etnografskega muzeja z naslovom "Zgodovina vinogradništva in vinarstva na naših tleh".
25. NOV
2014
V ponedeljek, 24. novembra 2014, je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri potekala svečana otvoritev razstave umetniških fotografij Itala Zanniera iz leta 1974, ki so bile narejene za knjigo »Spacal in Kras« z avtorji Zoran Kržišnik, Oskar Kogoj in Italo Zannier.
24. NOV
2014
V petek, 21. novembra 2014 so v Kongresnem centru na Brdu, slavnostno podelili Zoisove nagrade in priznanja, priznanje Ambasador znanosti in Puhova priznanja.
21. NOV
2014
Posoški razvojni center je skupaj s partnerji projekta SHARTEC v četrtek, 20. novembra 2014, organiziral obisk Univerze v Novi Gorici za predstavnike podjetij Zgornjega Posočja.
20. NOV
2014
Včeraj je na povabilo rektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danila Zavrtanika, veleposlanik Švice v Republiki Sloveniji nj. eksc. gospod Pierre-Yves Fux, obiskal Univerzo v Novi Gorici.