Pisarna za prenos tehnologij

Referenčni projekti

Fonda.si d.o.o. Laboratorij za raziskave v okolju

S skupnim projektom razvijamo hitre analizne metode za potrebe ribogojstva. S tem
vstopamo v sam svetovni vrh aplikativnih raziskav v ribogojništvu.


Cinkarna Celje d.d. Laboratorij za raziskave v okolju

Ultrafini titanov dioksid je Cinkarnin izdelek, ki ga uporabljamo v naših postopkih mokre kemijske sinteze za pridobitev učinkovitih samočistilnih (prozornih) prevlek in fotokatalitskih prevlek na različnih nosilcih za odstranjevanje organskih onesnažil iz vode in zraka.


Electrolux Italia s.p.a. Laboratorij za raziskave v okolju

Izvajamo raziskave čiščenja vode iz gospodinjskih aparatov s fotokatalitskimi metodami. Pri tem uporabljamo v našem laboratoriju izdelan visoko učinkoviti katalizator na nosilcu in fotoreaktroski sistem načrtovanih dimenzij za to specifično uporabo.


Štore Steel d.o.o. Laboratorij za večfazne procese

Simulacije proizvodnje jekla omogočajo optimiranje tehnologije ulivanja in podjetju Štore Steel d.o.o. konkurenčno izdelavo vzmetnih jekel vrhunske kvalitete, ki se uporabljajo v vozilih Ferrarri, Bentley, Mercedes in Rolls Royce.


Pipistrel d.o.o. Laboratorij za večfazne procese

Sodelovanje pri zasnovi in razvoju prvega štirisedežnega električnega letala Pipistrel Taurus G4, ki je zmagalo na tekmovanju NASA 2011 Green Flight Challenge sponsored by Google za energetsko najbolj učinkovito letalo, za kar je razvojna ekipa prejela doslej najvišjo nagrado, podeljeno na področju letalstva.


Corus inženirji d.o.o. Laboratorij za raziskave materialov

  • Novi materiali za geotermalne aplikacije. Laboratorij za raziskave materialov in podjetje sta skupaj razvijala mešanico visoko toplotno prevodnih injekcijskih mas.
  • Program za pomoč pri dimenzioniranju geotermalne vrtine.


Škrlj d.o.o. Center za raziskave vina

  • Izboljšava stiskalnice UltraPress z uravnavanim doziranjem enoloških sredstev
  • Vpeljava samočistilnih površin (hipereduktivni postopek stiskanja grozdja z namenom ohranjanja primarne aromatike mošta/vina )