Center za astrofiziko in kozmologijo

Galerija

1.12.2020 so prof. dr. Andrej Filipčič, prof. dr. Samo Stanič in prof. dr. Marko Zavrtanik prejeli Zoisovo nagrado za vrhunske dosežke pri raziskavah kozmičnih delcev ekstremnih energij.

25.2.2019 Članici Centra za astrofiziko in kozmologijo, dr. Tanja Petrushevska in prof. Gabrijela Zaharijaš sta dobili predsedniško nagrado ' Jabolko navdiha’ za njune prispevke na področju astrofizike. Na desni sliki sta slikani skupaj z doktorskimi študenti iz CAC/UNG med podelitvijo v Predsedniški palači.

Levo: Doktorski študent Lukas Zehrer na obisku observatorija Pierre Auger v Malargüe v provinci Mendoza, Argentina, 30.11.2018 (v ozadju Andi). Desno: Skupina raziskovalk in študentka UNG, ki so sodelovale na 11. konferenci slovenskih fizikov v Dobrni, 23.11.2018.

Levo: Prof. Dr. Andreja Gomboc je prejela Zoisovo nagrado za vrhunske dosežke pri raziskavah izbruhov sevanja gama, 20.11.2015. Desno: Zagovor magistrskega dela z naslovom Flares from the centers of galaxies in Gaia and OGLE surveys (Blišči iz središč galaksij v pregledih neba Gaia in OGLE), študentke Nade Ihanec, pripravljene pod mentorstvom prof. dr. Andreje Gomboc (UNG) in dr. hab. Łukaszom Wyrzykowskim, 27.11.2018 (Univerza v Varšavi).