Fakulteta za humanistiko

Junijska predavanja jezikoslovcev Univerze v Novi Gorici

Junija 2021 bodo jezikoslovci Fakultete za humanistiko oz. Centra za kognitivne znanosti jezika Univerze v Novi Gorici ponovno sodelovali na različnih mednarodnih konferencah, ki se bodo tudi tokrat odvijale na spletu.

Na že štirinajsti konferenci Formal Description of Slavic Languages (FDSL 14), ki jo med 2. in 4. junijem gosti Univerza v Leipzigu, boste lahko prisluhnili predavanju The Time Course of Processing Cataphora in a Pro-Drop Language: The Case of Slovenian, ki sta ga pripravila Arthur Stepanov (UNG) in Matic Pavlič (Univerza v Ljubljani), in predavanju Two Verbal Cycles: Stress, Theme Vowels and Root Allomorphy, s katerim bosta na konferenci nastopila Marko Simonović (Univerza v Gradcu) in Petra Mišmaš (UNG). Več informacij o konferenci je na voljo na povezavi.

Dober teden dni kasneje, in sicer od 10. do 12. junija 2021, bo Univerza Palackega v Olomoucu gostila konferenco Olomouc Linguistics Colloquium (Olinco 5). Na tem dogodku boste lahko prisluhnili predavanju An extralinguistic source for the strict order of adjectives?, ki so ga skupaj pripravili Franc Marušič – Lanko, Petra Mišmaš, Rok Žaucer (vsi trije UNG) ter Luka Komidar in Gregor Sočan (Univerza v Ljubljani), ter predavanju We thought it was special, but it’s not: (Non-)Local allomorphy in Slovenian, ki sta ga pripravila Marko Simonović (Univerza v Gradcu) in Petra Mišmaš (UNG). Več informacij je na voljo na povezavi.

Konec meseca, med 23. in 25. junijem, pa bo Univerza v Konstanci gostila konferenco o večjezičnosti (Conference on Multilingualism ali COM), na kateri bosta Ali Al-Moussaoui in Penka Stateva nastopila s predavanjem The anti-duality inference: Implications for cross-linguistic variation and L2 acquisition. Več na povezavi.