Fakulteta za humanistiko

Večjezničnost velja na Univerzi v Novi Gorici

Na Univerzi v Novi Gorici je ponovno začel delovati center Večjezičnost velja, ki je bil prvotno ustanovljen leta 2014. Gre za eno od osemnajstih podružnic mreže Bilingualism Matters, ki jo je leta 2008 ustanovila prof. dr. Antonella Sorace, zato so ob tej priložnosti slovensko vejo pozdravili tudi na spletni strani Bilingualism Matters (novico lahko najdete na tej povezavi).

Namen tako celotne mreže Bilingualism Matters kot novogoriškega centra Večjezičnost velja je podpiranje večjezičnih posameznikov, družin in skupnosti s pomočjo raziskav oziroma s pomočjo iskanja in podajanja odgovorov na pereča vprašanja o večjezičnosti. Tako, med drugim, center Večjezičnost velja skrbi, da raziskovalna spoznanja raziskovalcev večjezičnosti zaživijo med ljudmi, kar sodelavci centra dosegajo s širjenjem teh spoznanj s predavanji, s spletno stranjo in posnetki, gradivi ter delavnicami za otroke in odrasle.

Slovenska veja mreže Večjezičnost velja vključuje raziskovalce s Centra za kognitivne znanosti jezika Univerze v Novi Gorici, več o centru pa lahko preberete na tej povezavi).