Fakulteta za humanistiko

Revija Artepakt

Študentje in študentke Fakultete za humanistiko so oktobra 2017 izdali prvo številko študentske revije Artepakt, ki bo izhajala dvakrat v akademskem letu. Gre za mozaično revijo, dostopno v Univerzitetni knjižnici Univerze v Novi Gorici v Rožni Dolini, Goriški knjižnici Franceta Bevka Nova Gorica, knjižnici Damir Feigel v Gorici (Italija) in na spletu. V reviji prek člankov, novic, intervjujev, kolumn in reportaž študentje in študentke predstavljajo različne teme, zanimive ljudi in aktualne dogodke. Urednica je Anika Velišček, v uredniškem odboru pa se ji pridružujejo še Lionella Costantini, Ana Cukjati, ki revijo tudi lektorira, in Mateja Konič, ki revijo tudi oblikuje. Pri celotnem ustvarjanju Artepakta je sodelovalo 15 študentov različnih študijskih programov: Slovenistika I. stopnja, Kulturna zgodovina I. stopnja, Pedagoški študijski program Slovenistika II. stopnja in Slovenistika II. stopnja, smer jezikoslovne vede.

Mozaična prva številka Artepakta je na voljo v Univerzitetni knjižnici Univerze v Rožni Dolini, v Goriški knjižnici Franceta Bevka Nova Gorica in v spletni obliki na naslovu http://projects.ung.si/artepakt/.

Da hitreje mine čas do naslednje številke, vabljeni, da ostajate z nami v stiku na Facebook strani https://www.facebook.com/artepakt/.