Fakulteta za humanistiko

Športniki na Fakulteti za humanistiko

Kaj je na Fakulteti za humanistiko navdušilo odlične športnike Roka Bratino, Krisa Stergulca in Krisa Jogana, študente študijskega programa 1. stopnje Kulturna zgodovina?

“Študirati na naši Fakulteti je zakon! Ob vpisu si nisem predstavljal, da bom lahko ob študiju Kulturne zgodovine uspešno nadaljeval svojo športno pot v gorskem teku. Po končanem 1. letniku pa lahko rečem samo: to je to! Poleg uspešno zaključenega letnika sem svoje dosežke še izboljšal, najbolj pa sem ponosen na uvrstitev v člansko reprezentanco. Vse to mi ne bi uspelo brez podpore naše majhne, a izjemno prijazne Fakultete, ki se nahaja na edinstveni lokaciji. Kaj še čakate? Pridite v Novo Gorico in začutite edinstven utrip mesta ob Soči!”

Rok Bratina, študent 3. letnika Kulturna zgodovina, gorski tekač

Intervju z Rokom v reviji Tekač


“Sem Kris Stergulc, nogometaš in študent 3. letnika Kulturne zgodovine na Univerzi v Novi Gorici. Ob vpisu na fakulteto nisem pričakoval, da bom lahko tako uspešno usklajeval nogomet in študijske obveznosti! S prilagojenimi oblikami študijskega programa in profesorji, ki so mi omogočili vse potrebno, sem vse izpite do sedaj opravil uspešno. Vse skupaj pa ni prav nič omejevalo moje športne kariere, kvečjemu mi je pomagalo do boljših rezultatov. Zato bom Univerzi v Novi Gorici in profesorjem vedno hvaležen za pridobljeno znanje in osebnostni razvoj. Univerza v Novi Gorici je zakon!”

Kris Stergulc, študent 3. letnika Kulturna zgodovina, nogometaš


“Sem Kris Jogan, nogometaš. Trenutno si kruh služim z igranjem nogometa v 3. avstrijski ligi pri klubu FC Kufstein, kjer tudi stalno prebivam. Poleg igranja nogometa usklajujem študij na Fakulteti za humanistiko v Rožni Dolini, na študijskem programu Kulturna zgodovina. Obiskujem 2. letnik in si prizadevam, da bi v par letih študij tudi uspešno končal, če mi bo čas le dopuščal. Glede študija bi zelo pohvalil profesorje, saj mi gredo zelo na roko. Poleg usklajevanja opravljanja izpitov, včasih tudi izven izpitnih rokov, mi pomagajo še z raznimi nasveti ter gradivi. Študij je zelo kakovosten, zato je vsakdo, ki bi rad bil pomemben del te fakultete in ne samo številka, prijetno vabljen.”

Kris Jogan, študent 2. letnika Kulturna zgodovina, nogometaš

Rok Bratina
Foto: Uroš Švigelj, www.tekac.si

Kris Stergulc
Foto: Rok Zore