Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo

Angleški jezik

Predmet se izvaja v programu:
Študijski program Vinogradništvo in vinarstvo I. stopnja

Cilji in kompetence

Ozavestiti pomembnost angleščine kot tujega jezika v sodobni komunikaciji, še posebej v sodobnem strokovnem in poslovnem kontekstu.

Osvojiti osnovno strokovno terminologijo na področju vinogradništva in vinarstva v angleškem jeziku.

Osvojiti osnove poslovnega angleškega jezika.

Razvijati zmožnost samostojnega sporazumevanja v angleškem jeziku, tako v splošnih kot tudi v poslovnih situacijah, povezanih s stroko.

Razvijati t.i. komunikacijske zmožnosti (angl. communicative competence).

Pogoji za vključitev v delo oz.
za opravljanje študijskih obveznosti

Srednješolsko znanje angleščine.

Vsebina

Študent utrjuje in poglablja znanje splošne angleščine, in sicer na vseh jezikovnih ravneh. Temeljito analizira strokovna besedila s področja vinogradništva in vinarstva, poslovnih ved in managementa, ter besedila v zvezi z osnovno strokovno problematiko vinogradništva in vinarstva Evropske unije.

Študent obenem razvija kritično mišljenje, razume principe pisanja znanstvenih besedil in osvoji osnove strokovno-poslovnega angleškega jezika (pisanje poslovnega pisma, sprejem poslovnega partnerja, proces pogajanj, poslovni sestanek, predstavitev, pisanje življenjepisa ipd.). Študent spozna tudi kulturni in socialni kontekst strokovnega in poslovnega komuniciranja v angleškem jeziku.

VAJE

Predavanja in vaje se medsebojno prepletajo, saj so študentje večino časa aktivni udeleženci v procesu učenja, in sicer z namenom, da aktivno obvladajo znanje tujega strokovnega jezika.

Predvideni študijski rezultati

Študent osvoji strokovno terminologijo s področja vinogradništva in vinarstva, osnove poslovnega angleškega jezika in bo sposoben sporazumevanja v angleškem jeziku tako v splošnih kot tudi strokovnih okoliščinah.

Temeljna literatura in viri

  • Day, Robert. 1995. Scientific English. Westport: Oryx Press.
  • Swan, M., C. Walker. 2004. How English Works: A Grammar Practice Book. Oxford: Oxford University Press.
  • Yair, Margalit. 2003. Concepts in Wine Technology. Wine Appreciation Guild.
  • Zoecklein, B., Fugelsang K., Gump, B., Nury F. 1995. Wine Analysis and Production. New York: Chapman and Hall.
  • Piccinini, Veronika. 2013. Exercise book for English practice sessions : English for undergraduate students of viticulture and enology. V Novi Gorici: Založba Univerze, 2013

Načini ocenjevanja

Aktivno sodelovanje (80-odstotna prisotnost pri predavanjih in vajah). Predstavitev strokovne teme. Pisni izpit. Predavanja/vaje (40/60).

Reference nosilca

Veronika Piccinini je kot profesorica angleškega jezika in lektorica angleškega jezika zaposlena na Univerzi v Novi Gorici.

Univerzitetna koda predmeta: 1VV109

Letnik: 1

Semester: 2

Nosilec predmeta:

Predavatelj:

Asistent:

ECTS: 6

Obseg:

  • Predavanja: 30 ur
  • Vaje: 45 ur
  • Samostojno delo: 105 ur

Vrsta predmeta: predavanja, vaje

Jeziki: angleški

Metode poučevanja in učenja:
predavanja, delo z multimedijskimi gradivi, vaje, samostojno delo