Aktualne vsebine, visoka zaposljivost, raziskovalno delo in odlične mednarodne povezave.

Zakaj izbrati Univerzo v Novi Gorici

Aktualne vsebine študijskih programov

Študijski programi, ki so združujeni pod okriljem Univerze v Novi Gorici, so moderni, inovativni, interdisciplinarni in perspektivni.
Beri naprej

Študij v majhnih skupinah

Naši študetje niso le številke in jih profesorji poznajo po imenih. Razmerje med številom študentov in profesorjev je 5:1.
Beri naprej

Visoka zaposljivost diplomantov

V enem letu po končani diplomi se kljub gospodarski krizi zaposli kar 86% naših študentov. S tako visokim odstotkom se lahko postavimo ob bok Oxfordu.
Beri naprej

Možnost sodelovanja pri raziskovanju

Študente spodbujamo k sodelovanju pri raziskovalnem delu in ustvarjanju novega znanja v skupinskih projektih v okviru študija in znotraj naših raziskovalnih institucij.
Beri naprej

Odlične mednarodne povezave

Pri nas imamo tako profesorje kot študente iz tujine, hkrati pa vse svoje študente spodbujamo k aktivnemu vključevanju v mednarodne izmenjave.
Beri naprej

Izkušnje študentov

Naši študentje niso le odlično izobraženi in usposobljeni, ampak tudi zadovoljni. Praviloma se strinjajo, da je študij presegel njihova pričakovanja.
Beri naprej

Kultura in umetnost

Kulturno življenje v Novi Gorici in okolici je bogato in raznoliko. Kulturni dom, gledališče, galerije, muzeji in različni festivali – hrane za dušo tu nikoli ne zmanjka. Sicer pa se lahko s kulturo in umetnostjo nahranite v le 100 km oddaljenih Benetkah ali Ljubljani.
Beri naprej

Šport in rekreacija

Bližina obale Jadranskega morja, reke Soče, Trnovskega gozda in Julijskih alp novogoriškim študentom omogoča veliko možnosti za aktivno sprostitev, rekreacijo in športno udejstvovanje v naravi. Tu pa je tudi Športni park Nova Gorica.
Beri naprej

Druženje in zabava

Leta študija ponujajo priložnost za prostočasno druženje z ostalimi sotrpini. Študentje se med sabo povezujejo v klube, ki poleg skrbi za dodatno izobraževanje, kulturno in športno udejstvovanje, poskrbijo tudi za znamenite študentske zabave.
Beri naprej