Promocija stotega doktorja znanosti

13. junij 2013

V četrtek, 13. junija 2013, je v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekala slovesna podelitev diplom, magistrskih diplom in promocija doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
Med promocijami novih doktorjev znanosti smo posebej ponosni na stoti doktorat znanosti, ki ga je prejel He Tingyao. Svoj doktorski študij je zaključil na Fakulteti za podiplomski študij na študijskem programu Fizika in je ta trenutek že zaposlen na Xian University of Technology na Kitajskem.
Univerza v Novi Gorici je v svojem osemnajstletnem obdobju delovanja promovirala 105 novih doktorjev znanosti. Prvi doktor znanosti je 7. decembra 1998 postal Branko Kontić na študijskem programu Znanosti o okolju. Danes novi doktorji znanosti UNG prihajajo iz različnih držav, in sicer Slovenije, Italije, Poljske, Bosne in Hercegovine, Srbije, Hrvaške, Norveške, Indije, Kolumbije, Irana, Brazilije, Argentine, Kitajske in ZDA.
Vse od svojega začetka je Univerza v Novi Gorici izjemno mednarodno vpeta institucija in k temu poslanstvu bo zavezana tudi v prihodnje. To dokazuje tudi visok delež tujih vpisanih študentov na Fakulteto za podiplomski študij, ki v letošnjem študijskem letu znaša kar 47 %.
Vsem novim diplomantom, magistrom in doktorjem znanosti iskreno čestitamo in jim želimo uspešno uresničevanje novih ciljev.