Sprejem g. Jureta Batagelja na Univerzi v Novi Gorici

Datum objave: 1. 3. 2007
Dogodki

V ponedeljek, 5. marca 2007, bo predsednik Univerze v Novi Gorici, prof. dr. Danilo Zavrtanik, sprejel in simbolično obdaroval gospoda Jureta Batagelja, ki je v letošnjem letu postal državni prvak v dvorani v atletski disciplini skoka s palico.

Jure Batagelj se je rodil 7. junija 1982 v Šempetru pri Gorici. Poleg uspešnega študija na Poslovno-tehniški fakulteti Univerze v Novi Gorici se tudi profesionalno ukvarja z atletiko, predvsem s skokom s palico, torej z eno med najbolj zahtevnimi atletskimi disciplinami.

Z atletiko se je pričel ukvarjati leta 1999, kot dijak Tehniško šolskega centra Nova Gorica. Njegov prvi trener je bil Igor Lapajne, ki ga še danes uspešno trenira. Začel je s treningi, ki so bili namenjeni predvsem skoku v višino, vmes pa se je preizkusil tudi v skokih s palico. 11. septembra 1999 je nastopil na ekipnem prvenstvu Slovenije in dosegel rezultat 300 cm. Ta dosežek ga je spodbudil, da se je posvetil predvsem skoku s palico. Napredek je bil izreden, saj je že naslednje leto prvič nastopil za slovensko reprezentanco U23 na četveroboju reprezentanc v Pragi in dosegel odličen rezultat 451cm ter s tem postavil osebni rekord. Leta 2001 je na mitingu v Celju prvič preskočil magično mejo 500cm, ki je mejnik za mnoge skakalce s palico. Leta 2002, ko je postal študent takratne Politehnike Nova Gorica, je osvojil prvo mesto na tekmi za Atletski Pokal Slovenije. Premagal je državnega rekorderja in večletnega državnega prvaka Jureta Rovana. V naslednjih treh letih so ga doletele hujše poškodbe, kljub temu je leta 2004 prvič osvojil naslov državnega prvaka v dvorani in na mednarodnem mitingu Dunaj 2004 dosegel osebni rekord 535 cm. Sledili so še drugi uspehi; naslov državnega prvaka v dvorani leta 2005 in izpolnitev norme ter nastop na Univerziadi Izmir 2005. V letošnjem letu je ponovno osvojil naslov državnega prvaka v dvorani in izpolnil normo za Univerziado Bangkok 2007.

Trenutno trenira šestkrat na teden. Da lahko uspešno usklajuje študijske obveznosti z atletiko, gre zasluga predvsem trenerju, staršem ter Univerzi v Novi Gorici, pravi Jure Batagelj.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si