Predavanje v okviru cikla Znanstveni večeri

Datum objave: 16. 2. 2007
Dogodki

Univerza v Novi Gorici vabi na predavanje prof. dr. Boruta Telbana (Inštitut za antropološke in prostorske študije, ZRC SAZU) z naslovom Medleče podobe: novogvinejska pesemska poezija. Predavanje bo v četrtek, 22. februarja 2007, ob 19. uri na dvorcu Zemono pri Vipavi.

Sledil bo razgovor s predavateljem, ki ga bo moderiral prof. dr. Oto Luthar, dekan Fakultete za slovenske študije Stanislava Škrabca na Univerzi v Novi Gorici. Predavanje bo potekalo v okviru cikla »Znanstveni večeri« s sofinanciranjem Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

Dr. Borut Telban je izredni profesor socialne in kulturne antropologije in znanstveni svetnik na Inštitutu za antropološke in prostorske študije na Znanstvenoraziskovalnem centru SAZU. Od leta 1986 opravlja terenske raziskave na Papui Novi Gvineji. Predavanje bo osvetlilo nekatere izmed dimenzij novogvinejske pesemske poezije, ki so povezane z eksistencialnimi dimenzijami človekovega življenja, kot so spolnost in rojstvo, prehrana ter smrt kot posledica trpljenja, maščevanja, borb in ubijanja, ter jih postavilo v čas dramatičnih kulturnih sprememb, ki so se začele na prehodu tisočletja.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si