Vabilo na javno predavanje o nevtrinih

Datum objave: 20. 5. 2016
Dogodki

Vabljeni na javno predavanje prof. Gorana Senjanovića (Znanstveni institut Gran Sasso, L'Aquila in Mednarodni center za teoretično fiziko, Trst, Italija) z naslovom “Neznosna lahkost nevtrinov”.

Predavanje bo potekalo v torek, 24. maja 2016, ob 19. uri v dvorcu Lanthieri v Vipavi.

V astrofiziki in kozmologiji so nevtrini izredno pomemben način za raziskovanje zgodnjega vesolja in visokoenergijskih procesov v astrofizikalnih izvorih (prvič so bili visokoenergijski astrofizikalni nevtrini opaženi v letu 2013). V sklopu predavanja bo predavatelj predstavil razvoj v našem razumevanju teh skrivnostnih delcev s perspektive enega izmed pionirjev tega področja fizike. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku. Po predavanju bodo v primeru jasnega vremena potekala astronomska opazovanja.

Več informacij: " http://www.idpasc.lip.pt/LIP/events/2016_idpasc_school/index.php?option=12"

Javno predavanje bo potekalo v sklopu 6. mednarodne šole fizike delcev, astrofizike in kozmologije za doktorske študente (ang. International Doctorate Network in Particle Physics, Astrophysics and Cosmology - IDPASC), ki jo organizira Univerza v Novi Gorici od 23. maja do 1. junija v dvorcu Lanthieri v Vipavi.

24.5.2016 - NUJNO OBVESTILO !!!
ZARADI BOLEZNI PROF. GORANA SENJANOVIĆA BO PREDAVAL DR. MARCO CIRELLI (LPTHE - LABORATORY FOR HIGH-ENERGY THEORETICAL PHYSICS, PARIZ, FRANCIJA), NASLOV PREDAVANJA: SKRIVNOST TEMNE SNOVI.

Program šole temelji na štirih glavnih temah: fizika osnovnih delcev, kozmologija, astrofizika delcev in fizika nevtrinov. Predavatelji so svetovno znani strokovnjaki iz Francije, Nemčije, Italije in Slovenije. Udeleženci šole so nadarjeni študenti iz Avstrije, Hrvaške, Nemčije, Portugalske, Srbije in Španije.

Več informacij: "http://www.idpasc.lip.pt/LIP/events/2016_idpasc_school/"

Priponke

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si