Posebna projekcija filma Ustava republike Hrvaške

Datum objave: 4. 10. 2018
Dogodki

Ob podelitvi častnega doktorata Univerze v Novi Gorici režiserju prof. Rajku Grliću lepo vabljeni na posebno projekcijo filma Ustava republike Hrvaške (2016, 90’), ki bo potekala v sredo, 17. oktobra ob 21. uri v Kulturnem domu Nova Gorica.

Posebna projekcija filma Ustava republike Hrvaške

Avtorja filma, ki je prejel vrsto nagrad, med njimi štiri zlate puljske arene, bomo imeli priložnost spoznati v pogovoru po projekciji.

Univerza v Novi Gorici podeljuje častni doktorat v letu 2018 slovitemu hrvaškemu filmskemu režiserju prof. Rajku Grliću, ki kot mentor deluje na Akademiji umetnosti UNG ter na ameriški univerzi v Ohiu. Ob tej posebni priložnosti v Novi Gorici prvič predstavljamo njegov večkrat nagrajeni film Ustava republike Hrvaške. Avtorja filma in prejemnika častnega doktorata bomo imeli priložnost spoznati v pogovoru po projekciji.

Ljubezenska zgodba o sovraštvu, ki razkriva vso našo nestrpnost, presodke in nesprejemanje drugačnosti. Zgodba o štirih ljudeh, ki prebivajo v isti stavbi, vendar živijo zelo različna življenja. Razlikujejo se po družbenem statusu, seksualnih navadah, nacionalnosti in veri. Njihove življenjske poti se verjetno ne bi nikoli prekrižale, če jih k temu ne bi prisilili nesrečni dogodek in posledično medsebojna pomoč.

90 min / hrvaščina / slovenski podnapisi / English subtitles / 16+

Rezervacija vstopnic: pr@ung.si

Lepo vabljeni!

Dogodek poteka v sodelovanju s čezmejnim festivalom Poklon viziji /Omaggio a una visione.

Priponke

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 620 58 27
E: andreja.leban@ung.si