Univerza v Novi Gorici in Zavod za gradbeništvo Slovenije podpisala dogovor o sodelovanju

Datum objave: 12. 2. 2020
Novice

Danes sta rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in direktor Zavoda za gradbeništvo Slovenije doc. dr. Aleš Žnidarič, sklenila dogovor o dolgoročnem sodelovanju.

Direktor Zavoda za gradbeništvo Slovenije doc. dr. Aleš Žnidarič (levo) in rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik (desno).
Direktor Zavoda za gradbeništvo Slovenije doc. dr. Aleš Žnidarič (levo) in rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik (desno).

Dogovor je nadaljevanje sodelovanja na področju celostne obravnave arhitekturne dediščine, ki se je predhodno izvajal v okviru sporazuma med Univerzo v Novi Gorici, Zavodom za gradbeništvo Slovenije in Universita’ Iuav di Venezia iz Benetk.

Sodelovanje bo potekalo na področju izmenjave študentov, mentorjev in raziskovalcev v okviru EU programov, v okviru raziskovalnih dejavnosti skupnega interesa, pri izvajanju izobraževalnih programov, pri promociji seminarjev, strokovnih srečanj, razstav, sejmov itd. Obe insituciji predvidevata, da se bo sodelovanje v prihodnje še razvijalo in vključevalo še druga področja.

Dolgoročno sodelovanje bo pripomoglo k širjenju in krepitvi znanstveno raziskovalnega sodelovanja na nacionalni in mednarodni ravni, večanju prepoznavnosti obeh institucij, izmenjavi raziskovalnih in strokovnih izkušenj ter sodelovanju pri organiziranju formalnih in neformalnih izobraževanj.

Današnjega obiska Univerze v Novi Gorici se je poleg direkorja doc. dr. Žnidariča udeležil tudi njegov pomočnik mag. Darko Korbar. Skupaj z rektorjem prof. dr. Zavrtanikom so obiskali laboratorije v Univerzitetnem središču v Ajdovščini ter Center za raziskave vina v dvorcu Lanthieri v Vipavi.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Od leve proti desni: direktor Zavoda za gradbeništvo Slovenije doc. dr. Aleš Žnidarič, rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in pomoč direktorja Zavoda za gradbeništvo Slovenije mag. Darko Korbar.