Strokovni sodelavec na področju časovno odvisne spektroskopije (m/ž)

Datum objave: 6. 10. 2020
Zaposlitev zunanji

Univerza v Novi Gorici objavlja razpis za zaposlitev na delovnem mestu stokovnega sodelavca na področju časovno odvisne spektroskopije.
Rok za prijavo: 15. 10. 2020

K sodelovanju vabimo sodelavca, ki ga zanima sodelovanje pri razvoju in implementaciji časovno odvisnih poskusov v plinastem stanju na svetlobnem viru CITIUS. Ponujamo priložnost za delo v dinamičnem raziskovalnem okolju, podprtem z najsodobnejšo raziskovalno opremo in z izrazitim vključevanjem v mednarodni raziskovalni prostor.

Delo bo potekalo v Laboratoriju za kvantno optiko in bo osredotočeno na uporabo ultra kratkih svetlobnih bliskov za raziskovanje ultrahitre elektronske dinamike v plinastem stanju. Delo bo potekalo tudi v laboratoriju Elettra Sincrotrone Trst v Italiji, kjer skupina LKO promovira in sodeluje pri več znanstvenih projektih, ki vključujejo tako svetlobni vir sinhrotron Elettra, kot tudi laser na proste elektroni (FEL) FERMI.

Izbrani sodelavec bo pomagal pri namestitvi in zagonu eksperimentalne komore, ki je trenutno v uporabi v Elettri in je opremljena z elektronskim spektrometrom SES200. Pomagal bo zunanjim uporabnikom, imel pa bo tudi priložnost razviti svojo raziskovalno linijo na za preiskovanje snovi v plinskem stanju.
Pogoji za prijavo: * zaključena 1. bolonjska stopnja ali visokošolska strokovna izobrazba oz. univerzitetna izobrazba pred uvedbo bolonjskih programov, * sposobnost upravljanja vira HHG ter izkušnje z eno ali več spektroskopskimi tehnikami, ki omogočajo raziskovanje lastnosti snovi, * samostojnost, prilagodljivost za delo v skupini, natančnost in zanesljivost pri delu, * znanje angleškega jezika najmanj na stopnji B1, * poznavanje operacijskih sistemov, * dve leti delovnih izkušenj na enakih ali podobnih delovnih mestih.

Obvezne priloge k prijavi: * življenjepis z opisom dosedanjih delovnih izkušenj, * dokazila o izobrazbi.

Zaposlitev je na voljo za določen čas, polni delovni čas in obdobje treh mesecev. Predviden datum začetka je takoj po zaključku izbirnega postopka ali po dogovoru.
Vloge bomo sprejemali v elektronski obliki na e-poštni naslov tea.stibilj.nemec@ung.si.
Prijave je treba poslati kot e-poštno prilogo v obliki PDF.

Kontakti: * za informacije o raziskovalnem delu: prof. dr. Giovanni De Ninno, giovanni.de.ninno@ung.si * za infomacije o postopku prijave: Tea Stibilj Nemec, tea.stibilj.nemec@ung.si

Priponke

Kontakt

Tea Stibilj Nemec
telefon: 05 6205 822
e-pošta: tea.stibilj.nemec@ung.si