Društvo slovenskega animiranega filma je nagradilo kar pet študentov Akademije umetnosti

Datum objave: 4. 11. 2020
Novice

Včeraj je Društvo slovenskega animiranega filma (DFSA) na prireditvi, ki je zaradi koronakrize potekala preko spletnega prenosa, podelilo stanovske nagrade in nagrade za najboljše študijske projekte na področju animiranega filma.

Nagrade DSAF za študijske animirane projekte je prejelo kar pet študentov Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.

Nagrado za končani študijski animirani projekt za leto 2020 je prejel Miha Reja za študijski projekt Za zaprtimi roletami, posebne omembe za končane študijske projekte so prejeli Jošt Šeško za projekt Zemlječarstvo, Larisa Nagode za projekt Elsie ter Katarina Blažič za projekt Pogovor brez konca. Nagrado za študijski animirani projekt v razvoju pa je prejela Amadeja Kribiš za projekt Dismorfija.

Kot so zapisali na spletni strani Društva slovenskega animiranega filam, je letos komisija morala izbirati med največ prijavljenimi končanimi študijskimi animiranimi filmi do zdaj – prijavilo se je namreč 13 avtorjev s 14 deli. Ob tem je komisija izrazila opazko, da je porast kakovostne produkcije kombinacija ustvarjalnosti mladih avtorjev ter mentorskega dela profesorskega kadra na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici ter Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

Nagrajeni filmi študentov Akademije umetnosti so na ogled do 8. novembra na naslovu: https://bit.ly/2JBZxEP

Več o ostalih nagrajencih: https://bit.ly/35YoxNY

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Elsie (Larisa Nagode).
Za zaprtimi roletami (Miha Reja).
Zemlječarstvo (Jošt Šeško).