Akademija umetnosti med letošnjimi nagrajenci Animateke

Datum objave: 6. 12. 2021
Novice

18. mednarodni festival animiranega filma Animateka 2021 se je letos uspešno zaključil tudi za Akademijo umetnosti Univerze v Novi Gorici.

Miha Reha.
Miha Reha.

Posebno omembo žirije (sekcija Mladi talent) je prejel študent Miha Reja za diplomski film Kurent, ki je spomladi za videopitch svojega projekta že prejel nagrado sodelovanja na mednarodnem projektu ASF - Animation Sans Frontières.

Naša sodelavka Tina Smrekar je producentka (Finta) filma Steakhouse (režija Špela Čadež), ki je prejel posebno omembo mednarodne žirije v glavni tekmovalni sekciji.

Poleg tega smo ponosni tudi na naši alumni. Urška Djukić je s svojim filmom Babičino seksualno življenje prejela nagrado občinstva (DSAF). V programu AnimatekaPRO Pitch 2021 pa je alumna Sandra Jovanovska s svojim novim, prvim profesionalnim filmom No one ever looked at elephants as you do (producent Miha Černec - Staragara) prejela prvo nagrado.

Akademija umetnosti z Mednarodnim festivalom animiranega filma Animateka sodeluje že vse od njegove prve izvedbe leta 2003. V sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani pa skupaj podeljujeta nagrado Mladi talent za najboljši film študentu evropskih šol animiranega filma.

Iskrene čestitke!

Andreja Leban, Stiki z javnostjo