Pismo sodelavke Laboratorija za fiziko organskih snovi dr. Nadiie Pastukhove

Datum objave: 28. 2. 2022
Ob vojni v Ukrajini

Spoštovani!
Kot prebivalka Slovenije, ki sem si v Sloveniji ustvarila družino, sem zaposlena v raziskovalni organizaciji in tu plačujem davke, predvsem pa ker sem po poreklu Ukrajinka, ne morem biti tiho o nepredstavljivi tragediji v Evropi 21. stoletja, ki se prav ta trenutek dogaja v Ukrajini. Rusija napada Ukrajino. Ni treba posebej poudarjati, da nobena vojna nikoli ni prinesla nič drugega kot opustošenje in trpljenje, ki se širi skozi države in generacije.

Globoko sem hvaležna slovenski javnosti in politikom za enotno demonstracijo proti ruski agresiji.

Ukrajina nujno potrebuje nadaljnjo in stalno podporo. Tako v smislu gospodarskih sankcij, ki bi imele resničen vpliv na rusko politiko in njeno agresijo, kot tudi vojaško podporo za obrambo ukrajinskih državljanov in vzhodne meje Evrope. Verjamem, da boste podprli taka dejanja. Prav tako močno upam, da slovenski politiki in drugi ukrajinski zavezniki ne bodo obupali in preprosto šli naprej, kot se je zgodilo po letu 2014, ko si je Rusija priključila ukrajinski Krim in nadaljevala svojo tajno agresijo na vzhodu Ukrajine.

Prav tako bi rada ponudila svoj čas kot prostovoljka, v kolikor obstajajo kakršna koli prizadevanja v podporo Ukrajini. Če vam lahko pomagam, ne oklevajte in me, prosim, kontaktirajte.

S pozdravi,

Dr. Nadiia Pastukhova
Kontakt: nadiia.pastukhova@ung.si