Novice

Astronomi zaznali največjo kozmično eksplozijo doslej
Nova raziskava, v kateri je sodelovala dr. Tanja Petrushevska iz Centra za astrofiziko in kozmologijo na Univerzi v Novi Gorici, poroča o po njihovem mnenju največji eksploziji, kar je bila zaznana doslej.
Novice
12. 5. 2023
Diplomantka Poslovno-tehniške fakultete prejemnica nagrade za najboljše diplomsko delo na področju tehnologije vodenja
Tehnološka mreža Tehnologija vodenja procesov (TVP) je tudi letos že deseto leto zapored podelila nagradi za najboljše magistrsko delo ter najboljše diplomsko delo na področju tehnologije vodenja.
Novice
28. 4. 2023
Matevž Lenarčič uspešno opravil meritve nad Indijo in Bližnjim vzhodom
Znani slovenski letalec in raziskovalec podnebnih sprememb Matevž Lenarčič je uspešno končal še eno misijo v sklopu projekta GreenLight World Flight, tokrat nad bližnjim vzhodom in indijsko podcelino. Vse opravljene meritve na več kot 20 000 kilometrov dolgi poti so pokazale zaskrbljujoče slabo stanje ozračja, zaradi katerega so bili pogoji za letenje izjemno težavni, rezultati meritev pa so alarmantni.
Novice
26. 4. 2023
Na slovenskih univerzah med 17. in 21. aprilom Teden univerzalne podpore
Ustvarjanje vključujočega in varnega akademskega okolja za vse študentke in študente Sloveniji
Novice
14. 4. 2023
Zaslužni profesor Univerze v Novi Gorici, prejemnik nagrade PAM
Prof. Antonino Abrami, zaslužni profesor Univerze v Novi Gorici, je nedavno prejel prestižno nagrado PAM za leto 2023 kot priznanje za skupna prizadevanja z Mednarodno akademijo za okoljske znanosti (International Academy of Environmental Sciences; IAES) v boju proti okoljskemu kriminalu, za večjo okoljsko ozaveščenost in podporo ustanovitvi mednarodnega in evropskega kazenskega sodišča za okolje.
Novice
5. 4. 2023
Dr. Jana Kolar na obisku Univerze v Novi Gorici
Na Univerzi v Novi Gorici smo danes gostili dr. Jano Kolar, predsednico Evropskega starteškega foruma za raziskovalno infrastrukturo (ESFRI) in izvršno direktorico CERIC-ERIC.
Novice
3. 4. 2023
Obiskal nas je minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon
Danes smo na Univerzi v Novi Gorici gostili ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Mateja Arčona in Suzano Martinez, vodjo sektorja za Slovence po svetu.
Novice
24. 3. 2023
Gostili smo dijakinje in dijake Slovenskega licejskega pola iz Gorice
Zadnje dni februarja in prve dni marca 2023 so fakultete, laboratoriji in centri Univerze v Novi Gorici medse ponovno sprejeli sedemnajst zamejskih dijakinj in dijakov četrtega letnika Slovenskega licejskega pola iz Gorice.
Novice
17. 3. 2023
RAZPIS za dodelitev štipendij Sklada za nadarjene študente ”Edvard Rusjan”
Štipendije zagotavlja Sklad za nadarjene študente “Edvard Rusjan” Fundacije Univerze v Novi Gorici.
Novice
15. 3. 2023
RAZPIS za dodelitev štipendij Štipendijskega sklada za študente športnike ”Matija Franko”
Komisija za razpis in izbiro kandidatov Štipendijskega sklada za študente športnike "Matija Franko" pri Fundaciji Univerze v Novi Gorici objavlja RAZPIS za dodelitev štipendij Štipendijskega sklada za študente športnike Matija Franko.
Novice
15. 3. 2023
Magistrantka Akademije umetnosti Urška Djukić ponovno nagrajena
Na podelitvi francoskih filmskih nagrad, je večkrat nagrajeni film Babičino seksualno življenje režiserke Urške Djukić, prejel cezarja za najboljši kratki animirani film.
Novice
25. 2. 2023
Predstavitev evropskega raziskovalnega projekta SMASH
Danes je na Univerzi v Novi Gorici potekala predstavitev evropskega raziskovalnega projekta SMASH.
Novice
24. 2. 2023
Literarni natečaj Živeti s strojem: sožitje v tehnološki prihodnosti - podaljšanje roka za oddajo prispekov
Rok za sodelovanje pri literarno-vizualnem natečaju je podaljšan na 15. marec 2023. Rezultati bodo znani 20. aprila 2023.
Novice
23. 2. 2023
Odkritje portreta nekdanjega rektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danila Zavrtanika
Danes je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri potekalo odkritje portreta nekdanjega rektorja Univerze v Novi Gorici, sedaj častnega rektorja, prof. dr. Danila Zavrtanika.
Novice
15. 2. 2023
SMASH Open Call 1 - 2023
SMASH project is looking for 15 postdocs to enhance their scientific careers! Apply now for 2-year prestigious Fellowship in Slovenia that includes secondments abroad!
Novice
14. 2. 2023
Evropski projekt SMASH odprl prvi mednarodni razpis za podoktorske projekte
Izbrali bodo 15 najboljših projektov na področju uporabe strojnega učenja v znanstvenih raziskavah, ki bodo v naslednjih dveh letih potekali v Sloveniji.
Novice
14. 2. 2023
Javni razpis za podelitev Nagrade dr. Uroša Seljaka
Objavljen je Javni razpis za podelitev Nagrade dr. Uroša Seljaka. Nagrada je namenjena spodbujanju in podpiranju znanstvenih objav študentk, študentov na študijskih programih prve in druge stopnje v Republiki Sloveniji ter spodbujanju mentoriranja študentk, študentov.
Novice
9. 2. 2023
V SPOMIN - IN MEMORIAM - PROF. DR. WILLIAM E. EICHINGER
PROF. DR. WILLIAM E. EICHINGER (1954 – 2023)
Novice
3. 2. 2023
INSPIRO – Inovativni študentski projekti v raziskovalnem okolju
Univerza v Novi Gorici objavlja razpis za predloge študentskih raziskovalnih projektov INSPIRO – Inovativni študentski projekti v raziskovalnem okolju, ki ga financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS.
Novice
20. 1. 2023
Možnost poletnega izobraževanja na Japonskem
Japonski inštitut KEK v Tsukubi in Tokaiu vabi študente druge polovice dodiplomskih in prve polovice magistrskih študijskih programov na poletno izobraževanje in delo na področju fizike delcev, jedrske fizike, znanosti o materialih, ved o življenju ter pospeševalniških tehnikah.
Novice
19. 1. 2023