Novice

Prof. dr. Iztok Arčon - prejemnik Preglove nagrade za izjemne znanstvene dosežke
Včeraj so na Kemijskem inštitutu podelili Preglovi nagradi za izjemne znanstvene dosežke v letu 2020 na področju kemije in sorodnih ved.
Novice
4. 9. 2020
Slovesna podelitev diplom, magistrskih diplom in promocija doktorjev znanosti
V torek, 23. junija 2020, je v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekala slovesna podelitev diplom, magistrskih diplom in promocija doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
24. 6. 2020
Dolgoletni predstojnik Univerze v Novi Gorici akad. prof. dr. Boštjan Žekš prejemnik zlatega reda za zasluge
Danes je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil državna odlikovanja.
Novice
17. 6. 2020
U-Multirank - mednarodna primerjalna ocena Univerze v Novi Gorici
Rezultati Univerze v Novi Gorici (UNG) pri mednarodnem primerjanju univerz U-Multirank 2020 kažejo, da se UNG po kakovosti uvršča med svetovno elito univerz.
Novice
15. 6. 2020
Iskanje temne snovi z eksplozijami supernov
Narava temne snovi, ki predstavlja več kot 85% vse snovi v vesolju, ostaja skrivnost. Mnogi modeli napovedujejo, da je temna snov sestavljena iz doslej še neodkritih osnovnih delcev. Njihove sledi iščejo z več eksperimentalnimi projekti, ki potekajo na Zemlji in v vesolju. Nova raziskava, pri kateri je sodelovala Tanja Petrushevska iz Centra za astrofiziko in kozmologijo Univerze v Novi Gorici, pa kaže, kako lahko raziskovalci za iskanje posebne vrste hipotetičnih delcev temne snovi uporabijo eksplozije zvezd.
Novice
11. 6. 2020
Razpis za vpis
V sklopu skupnega Razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2020/21 za javne in koncesionirane študijske programe se prvi prijavni rok zaključi 9. 6. 2020.
Novice
26. 5. 2020
Prijavni roki so podaljšani
V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št 36/20 in 61/20) se podaljšajo vsi odprti prijavni roki do prenehanja razlogov za začasne ukrepe, kar ugotovi Vlada RS s sklepom, ki ga objavi v Uradnem listu RS.
Novice
12. 5. 2020
Univerza v Novi Gorici se je ponovno uvrstila na visoko 201. mesto na mednarodni lestvice RUR (Round University Ranking)
Po rezultatih mednarodne lestvice RUR (Round University Ranking), ki ocenjuje in razvršča najboljše svetovne univerze, se je v letu 2020 Univerza v Novi Gorici ponovno uvrstila na zelo visoko 201. mesto.
Novice
5. 5. 2020
Univerza v Novi Gorici je bila dobro pripravljena na izvajanje študija na daljavo, ki ga zahtevajo izredne razmere zaradi pandemije COVID-19
To je rezultat večletnega načrtnega uvajanja novih pristopov poučevanja, predvsem t.i. obrnjenega učenja, pri katerem študentom pred predavanji posredujemo gradiva (posneta predavanja, spletne video posnetke, članke), ki jih najprej sami preučijo in potem o njih razpravljajo v predavalnici.
Novice
23. 4. 2020
Možnost dvojne magistrske diplome na Univerzi v Novi Gorici in Univerzi Ca' Foscari iz Benetk na študijskem programu Slovenistika, 2. stopnja
Na podlagi podpisanega sporazuma bosta z novim akademskim letom 2020/21 Univerza v Novi Gorici (UNG) in Univerza Ca’ Foscari iz Benetk ponujali možnost pridobitve dvojne diplome na področju ‘Language Science’ na drugostopenjskem študijskem programu Slovenistika, ki ga izvaja Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici, in na magistrskem študijskem programu Znanost o jeziku (it. Laurea magistrale in Scienze del linguaggio – LM-39), ki ga izvaja Oddelek za jezikoslovne in primerjalne kulturne študije Univerze Ca’ Foscari v Benetkah.
Novice
20. 4. 2020
Prijavni roki so podaljšani
V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št 36/2020) se podaljšajo vsi odprti prijavni roki do prenehanja razlogov za začasne ukrepe, kar ugotovi Vlada RS s sklepom, ki ga objavi v Uradnem listu RS.
Novice
9. 4. 2020
Apel Rektorske konference RS pristojnemu ministrstvu za zagotovitev pogojev za uspešno končanje študijskega leta
Člani Rektorske konference Republike Slovenije so na dopisni seji sprejeli sklepe, katere vam predstavljamo v nadaljevanju.
Novice
7. 4. 2020
Obvestilo o podaljšanju prvega prijavnega roka
Obveščamo vas, da se prvi prijavni rok v okviru Razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2020/2021 podaljša, in sicer do 9. aprila 2020.
Novice
17. 3. 2020
Ukrepi v zvezi z obolenji in širjenjem koronavirusa (SARS-CoV-2)
KORONAVIRUS - NOVA NAVODILA
Novice
10. 3. 2020
Univerza v Novi Gorici pristopila k izvajanju letalsko znanstvenega projekta Green Light WorldFlight – GLWF
Danes sta rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in slovenski letalec ter okoljski raziskovalec Matevž Lenarčič podpisala dogovor o sodelovanju.
Novice
2. 3. 2020
Ukrepi v zvezi z obolenji in širjenjem koronavirusa (SARS-CoV-2)
Glede na trenutno stanje na državnem in širšem nivoju v zvezi z obolenji in širjenjem novega koronavirusa (SARS-CoV-2) na naši univerzi že izvajamo nekatere ukrepe, ki jih navajamo v nadaljevanju.
Novice
26. 2. 2020
Univerza v Novi Gorici in Zavod za gradbeništvo Slovenije podpisala dogovor o sodelovanju
Danes sta rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in direktor Zavoda za gradbeništvo Slovenije doc. dr. Aleš Žnidarič, sklenila dogovor o dolgoročnem sodelovanju.
Novice
12. 2. 2020
Univerza v Novi Gorici ima novo fakulteto
Fakulteta za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici je ciljno načrtovana nadgradnja dosedanje Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo, s katero je Slovenija pridobila prvo univerzitetno fakulteto na tem področju.
Novice
7. 2. 2020
Univerzo v Novi Gorici obiskala francoska veleposlanica
Danes je Univerzo v Novi Gorici obiskala veleposlanica Francoske republike v Sloveniji Nje. eksc. Florence Ferrari.
Novice
27. 1. 2020
Obiskala nas je ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec
Univerzo v Novi Gorici je danes obiskala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec s sodelavci.
Novice
22. 1. 2020