Novice

Prijavni roki so podaljšani
V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št 36/20 in 61/20) se podaljšajo vsi odprti prijavni roki do prenehanja razlogov za začasne ukrepe, kar ugotovi Vlada RS s sklepom, ki ga objavi v Uradnem listu RS.
Novice
12. 5. 2020
Univerza v Novi Gorici se je ponovno uvrstila na visoko 201. mesto na mednarodni lestvice RUR (Round University Ranking)
Po rezultatih mednarodne lestvice RUR (Round University Ranking), ki ocenjuje in razvršča najboljše svetovne univerze, se je v letu 2020 Univerza v Novi Gorici ponovno uvrstila na zelo visoko 201. mesto.
Novice
5. 5. 2020
Univerza v Novi Gorici je bila dobro pripravljena na izvajanje študija na daljavo, ki ga zahtevajo izredne razmere zaradi pandemije COVID-19
To je rezultat večletnega načrtnega uvajanja novih pristopov poučevanja, predvsem t.i. obrnjenega učenja, pri katerem študentom pred predavanji posredujemo gradiva (posneta predavanja, spletne video posnetke, članke), ki jih najprej sami preučijo in potem o njih razpravljajo v predavalnici.
Novice
23. 4. 2020
Možnost dvojne magistrske diplome na Univerzi v Novi Gorici in Univerzi Ca' Foscari iz Benetk na študijskem programu Slovenistika, 2. stopnja
Na podlagi podpisanega sporazuma bosta z novim akademskim letom 2020/21 Univerza v Novi Gorici (UNG) in Univerza Ca’ Foscari iz Benetk ponujali možnost pridobitve dvojne diplome na področju ‘Language Science’ na drugostopenjskem študijskem programu Slovenistika, ki ga izvaja Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici, in na magistrskem študijskem programu Znanost o jeziku (it. Laurea magistrale in Scienze del linguaggio – LM-39), ki ga izvaja Oddelek za jezikoslovne in primerjalne kulturne študije Univerze Ca’ Foscari v Benetkah.
Novice
20. 4. 2020
Prijavni roki so podaljšani
V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št 36/2020) se podaljšajo vsi odprti prijavni roki do prenehanja razlogov za začasne ukrepe, kar ugotovi Vlada RS s sklepom, ki ga objavi v Uradnem listu RS.
Novice
9. 4. 2020
Apel Rektorske konference RS pristojnemu ministrstvu za zagotovitev pogojev za uspešno končanje študijskega leta
Člani Rektorske konference Republike Slovenije so na dopisni seji sprejeli sklepe, katere vam predstavljamo v nadaljevanju.
Novice
7. 4. 2020
Obvestilo o podaljšanju prvega prijavnega roka
Obveščamo vas, da se prvi prijavni rok v okviru Razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2020/2021 podaljša, in sicer do 9. aprila 2020.
Novice
17. 3. 2020
Ukrepi v zvezi z obolenji in širjenjem koronavirusa (SARS-CoV-2)
KORONAVIRUS - NOVA NAVODILA
Novice
10. 3. 2020
Univerza v Novi Gorici pristopila k izvajanju letalsko znanstvenega projekta Green Light WorldFlight – GLWF
Danes sta rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in slovenski letalec ter okoljski raziskovalec Matevž Lenarčič podpisala dogovor o sodelovanju.
Novice
2. 3. 2020
Ukrepi v zvezi z obolenji in širjenjem koronavirusa (SARS-CoV-2)
Glede na trenutno stanje na državnem in širšem nivoju v zvezi z obolenji in širjenjem novega koronavirusa (SARS-CoV-2) na naši univerzi že izvajamo nekatere ukrepe, ki jih navajamo v nadaljevanju.
Novice
26. 2. 2020
Univerza v Novi Gorici in Zavod za gradbeništvo Slovenije podpisala dogovor o sodelovanju
Danes sta rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in direktor Zavoda za gradbeništvo Slovenije doc. dr. Aleš Žnidarič, sklenila dogovor o dolgoročnem sodelovanju.
Novice
12. 2. 2020
Univerza v Novi Gorici ima novo fakulteto
Fakulteta za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici je ciljno načrtovana nadgradnja dosedanje Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo, s katero je Slovenija pridobila prvo univerzitetno fakulteto na tem področju.
Novice
7. 2. 2020
Univerzo v Novi Gorici obiskala francoska veleposlanica
Danes je Univerzo v Novi Gorici obiskala veleposlanica Francoske republike v Sloveniji Nje. eksc. Florence Ferrari.
Novice
27. 1. 2020
Obiskala nas je ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec
Univerzo v Novi Gorici je danes obiskala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec s sodelavci.
Novice
22. 1. 2020
Pregled desetih najodmevnejših člankov v letu 2019
Pregled desetih člankov, ki so jih sodelavci Univerze v Novi Gorici objavili v revijah z največjim faktorjem vpliva.
Novice
8. 1. 2020
Nagrada za animirani magistrski film Sandre Jovanovske
V avstrijskem Beljaku se je 15. decembra zaključil mednarodni filmski festival K3.
Novice
19. 12. 2019
Namenite del dohodnine Fundaciji Univerze v Novi Gorici
Obveščamo vas, da med ustanove, ki so upravičene do donacij iz dohodnine sodi tudi Fundacija Univerze v Novi Gorici, katere namen je zagotavljanje denarne in druge podpore delovanju in nadaljnjemu razvoju raziskovalne in izobraževalne dejavnosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
9. 12. 2019
Slovesni podelitvi diplom, magistrskih diplom in promociji doktorjev znanosti
V sredo, 4. decembra in v četrtek, 5. decembra 2019, sta v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekali slovesni podelitvi diplom, magistrskih diplom in promociji doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
6. 12. 2019
Predsedovanje Rektorski konferenci prevzela Univerza v Mariboru
Z današnjo sejo je predsedovanje Rektorski konferenci Republike Slovenije (RK RS) od rektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danila Zavrtanika prevzel rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič. Seje se je prvič udeležila nova rektorica Univerze na Primorskem prof. dr. Klavdija Kutnar.
Novice
29. 11. 2019
Škrabčevi dnevi 11
Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici in Raziskovalna postaja Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti v Novi Gorici sta v petek, 15. novembra 2019, priredili jezikoslovno znanstveno konferenco Škrabčevi dnevi 11.
Novice
18. 11. 2019