Študijska izkušnja Brankice Apostolove, študentke Fizike in astrofizike 1. stopnje

Pozdravljeni, sem Brankica Apostolova in prihajam iz Negotina v S. Makedoniji. Sem študentka prvega letnika dodiplomskega študijskega programa Fizika in astrofizika na Fakulteti za naravoslovje.
To fakulteto sem izbrala, ker sem želela študirati astronomijo. Le redke univerze na tem delu Evrope nudijo možnost študija na tem področju, a Univerza v Novi Gorici je, kot edina v Sloveniji, na srečo ena izmed njih. Za dodiplomski študij v Sloveniji sem se odločila tudi zaradi mnogih ugodnosti, ki jih Slovenija nudi študentom.
Čeprav sem zaradi omejitev v zvezi z epidemijo Covid-19 le krajši del študijskega leta preživela v prostorih fakultete, lahko rečem, da sem z dosedanjimi izkušnjami zelo zadovoljna. Kot vemo, predavanja trenutno potekajo na daljavo, vendar to ne vpliva na kakovost poučevanja na univerzi. Še posebej mi je všeč pristop profesorjev, saj so slednji na voljo kadar koli, majhne študijske skupine pa omogočajo, da nam profesorji lahko pomagajo v največji možni meri. Druge prednosti študija v Sloveniji so seveda brezplačno šolanje, mednarodno priznana diploma, možnost sodelovanja pri izmenjavah Erasmus+, praktična usposabljanja in številni projekti. In, kar je najpomembneje, med študijem tukaj pridobimo veliko znanja in neprecenljive izkušnje. Zato vsem, ki želite študirati v tej lepi dežele, svetujem, da se odločite za Univerzo v Novi Gorici in se vpišete v enega od programov, ki jih ponuja.

Brankica Apostolova, S. Makedonija, študentka študijskega programa Fizika in astrofizika 1. stopnje, Fakulteta za naravoslovje Univerze v Novi Gorici

študijsko leto 2020/21

Izjava Brankice Apostolove v makedonski reviji Maturant, junij 2021