FDSL 6,5 na Univerzi v Novi Gorici
razglas pomembni datumi prijava program nastanitev intormacije Contact EnglishFDSL 6,5

Univerza v Novi Gorici


od 1. do 3. decembra, 2006.

Konferenca FDSL (Formal Descriptions of Slavic Languages "Formalni opisi slovanskih jezikov) je postala vsakoletna. Letos bo FDSL organiziran na Univerzi v Novi Gorici med 1. in 3. decembrom. Do lanskega leta je bil FDSL dvoletna konferenca organizirana izmenjujoče v Potsdamu in Leipzigu. Ker je to torej prva FDSL konferenca organizirana le eno leto za prejšnjo (FDSL 6 je bil organiziran v Potsdamu decembra 2005) in prva FDSL konferenca organizirana izven Nemčije, smo ji dali (nogometno obarvano) ime FDSL (halftime) 6.5 [FDSL (polčas) 6,5].

Fakulteta za slovenske študije Stanislava Škrabca na Univerzi v Novi Gorici vas vabi, da pošljete povzetke predavanj za konferenco FDSL 6.5. Jezik konference je angleščina

Povabljeni predavatelji:
- Željko Bošković, University of Connecticut
- Ora Matushansky, CNRS/ Université Paris VIII
- Draga Zec, Cornell University
- Tatjana Marvin, Univerza v Ljubljani

Pošljite nam povzetke za 20 minutna predavanja (z 10 minutno diskusijo, torej skupaj 30 minut) o katerikoli temi, ki na formalen način obravnava slovansko skladnjo, glasoslovje, pomenoslovje, oblikoslovje ali dušno-jezikoslovje (psiholingvistiko). Drugače kot na prejšnjih FDSL konferencah, letos ne bomo imeli vzporednih sekcij, zato pa bomo imeli poleg glavne sekcije tudi rezerviran čas za ogled posterjev.

Rok za oddajo povzetkov je 1. julij, 2006

Največja dovoljena dolžine povzetkov je dve strani (vključujoč podatke in reference). Povzetki morajo biti napisani v angleščini s fontom velikosti 12. Imeti morajo naslov in biti anonimni. Prosimo vas, da jih pošljete kot .pdf priponke na naslov: fdsl.6.5@gmail.com. Sprejemamo le elektronsko poslane povzetke.

Prosimo vas, da skupaj s povzetkom pošljete tudi spodaj naveden podatke:
1. naslov predavanja
2. vaše ime
3. vaš naslov in institucija, kateri pripadate
5. vaš e-mail naslov
(6. ali ne želite, da bi vaš povzetek ocenjevali tudi za posterske prispevke.)

Znova vas opozarjamo, da je rok za oddajo povzetkov 1. 7. 2006.[ prijava | povabljeni predavatelji | potovanje | nastanitev | informacije ]
[ FDSL 2006 - UNG | razglas | program | kontakt | ENG ]