Konferenca: Uspešna komercializacija znanja univerz

Datum objave: 27. 5. 2022
Dogodki
četrtek
2
junij
Ura:
09.00
Lokacija:
Spletno orodje Zoom

Vljudno vabljeni na konferenco z naslovom »Uspešna komercializacija znanja univerz«, ki bo 2. junija 2022 prek spletnega orodja Zoom. Konferenca se osredotoča na paleto možnosti prenosa zaščitene intelektualne lastnine in tehnologij v gospodarstvo.

Konferenca: Uspešna komercializacija znanja univerz

Konferenco organizirata Univerza v Ljubljani in Univerza v Mariboru, skupaj z Univerzo na Primorskem in Univerzo v Novi Gorici, v partnerstvu z Združenjem evropskih strokovnjakov za prenos znanja in tehnologije (ASTP).

Posebno pozornost bomo namenili tematiki ustanavljanja odcepljenih podjetij. Na tem področju nov Zakon o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti (Uradni list RS, št. 186/21) prinaša nove možnosti, hkrati pa tudi izzive, kako postaviti temelje za razvoj tega področja v Sloveniji. Namen konference je povečati zavedanje o pomenu prenosa znanja, razjasnitev temeljnih pojmov in pregledu dobrih praks iz tujine. Namenjena je vodstvenim kadrom univerz in odločevalcem ter ostali zainteresirani javnosti.

Več informacij o vsebini in govorcih lahko najdete v programu ali na spletni strani.

KAKO SE PRIJAVITE?
Na konferenco se prijavite najkasneje do 31. maja prek Zoom registracije. Po uspešni registraciji boste po e-pošti prejeli povezavo do spletnega dogodka.

Udeležba na konferenci je brezplačna. Potekala bo v angleškem jeziku, prevod ni zagotovljen. Delavnica bo snemana in objavljena.

Za več vprašanj smo na voljo na ipr@uni-lj.si.