Naš študent Matevž Rupnik osvojil 4. mesto v kombinaciji na zimski univerzijadi

Datum objave: 6. 3. 2019
Novice

Včeraj je na 29. zimski univerzijadi v Krasnojarsku študent Fakultete za naravoslovje Univerze v Novi Gorici Matevž Rupnik osvojil 4. mesto v alpski kombinaciji.

Matevž Rupnik. Foto: SUSA
Matevž Rupnik. Foto: SUSA

Matevž Rupnik je odlično odpeljal superveleslalom in si z 10. mestom zagotovil odlično izhodišče za slalom. V slednji disciplini je še napredoval in zgolj za 19 stotink sekunde zgrešil medaljo na univerzijadi.

''Superveleslalom sem odpeljal precej bolje, kot na zadnji tekmi. Naredil sem sicer manjšo napako v srednjem delu, ki me ni stala preveliko časa. Zavedal sem se, da lahko v slalomu napadam najvišja mesta. Pred startom slaloma sem bil zbran in prepričan, da lahko odpeljem dobro, a se mi ni izšlo vse po načrtih. V slalomu sem od starta do cilja nekoliko zamujal in nisem mogel napadati. Linija smučanja je bila ves čas nekoliko pozna, zato nisem mogel napadati tako kot bi moral,'' je svoje nastop komentiral alpski smučar Matevž Rupnik.

Po prihodu v cilj je Matevž Rupnik zasedal 3. mesto, a je na koncu kombinacije pristal na nehvaležnem 4. mestu. ''Seveda je razočaranje prisotno, saj 4. mesto ne pomeni praktično nič. Na takšnih tekmovanjih šteje zgolj medalja, jaz pa sem tokrat ostal brez,'' je zaključil Matevž Rupnik.

“Ponosni smo na dosežen rezultat Matevža Rupnika. To je prvič v zgodovini Univerze v Novi Gorici, da je naš študent nastopil na univerzijadi zato se uspeha še toliko bolj veselimo. Matevžu iskreno čestitamo in želimo veliko dobrih rezultatov tudi na prihodnjih tekmah,” je povedal rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik.

Med podporniki udeležencev 29. zimske univerzijade v Krasnojarsku je tudi Univerza v Novi Gorici.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Vir: Srečko Ferlež, Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA)