Diplomantka Univerze v Novi Gorici Ivana Kacafura prejela nagrado za najboljši energetski koncept

Datum objave: 30. 4. 2015
Novice

Od 21. do 23. aprila 2015 je v Pragi potekala letna konferenca evropskih energetskih menedžerjev. Letos je bila na njej prisotna tudi Ivana Kacafura iz Goriške lokalne energetske agencije GOLEA, ki je prejela nagrado za najboljši energetski koncept v kategoriji malih podjetij.

Diplomantka Univerze v Novi Gorici Ivana Kacafura prejela nagrado za najboljši energetski koncept

Ivana Kacafura je tako postala prva ženska, ki je prejela evropsko nagrado energetskega menedžerja. Za nagrado je iz vsake države članice EUREM mreže, v katero je vključenih 31 držav, nominiran po en energetski koncepti iz kategorije mala, srednja in velika podjetja.

Ivana Kacafura je svoj študij uspešno zaključila na Fakulteti za znanosti o okolju Univerze v Novi Gorici. Svojo diplomsko naloga z naslovom “Možnosti za izkoriščanje obnovljivih virov energije v občini Brda” je pripravila pod mentorstvom prof. dr. Francesca Marangona.

Izobraževanje »Evropski energetski menedžer – EUREM« so razvili v Nemčiji leta 1997. Do sedaj se je v njegovem okviru za učinkovito gospodarjenje z energijo usposobilo že več kot 4.000 evropskih energetskih menedžerjev. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki želijo pridobiti celovit pregled nad področji delovanja energetskega menedžerja in ustrezna znanja za uspešno gospodarjenje z energijo, še zlasti odgovornim osebam za ravnanje z energijo v podjetjih javnega in zasebnega sektorja, upravnikom stavb, vodjem obratov in proizvodnje, procesnim inženirjem itd.

Ivani Kacafuri iskreno čestitamo!

Andreja Leban, Stiki z javnostmi