Prof. dr. Mladen Franko postal častni doktor

Datum objave: 11. 11. 2019
Novice

Prorektor za izobraževanje Univerze v Novi Gorici prof. dr. Mladen Franko je prejel naziv častni doktor Azerbajdžanske državne kmetijske univerze (ang. Azerbaijan State Agricultural University - ASAU) v Ganji.

Prof. dr. Mladen Franko postal častni doktor

V obrazložitvi za podelitev častnega doktorata ASAU prof. Franku, so posebej izpostavili, da mu častni naziv podeljujejo “za pomemben prispevek pri razvoju sodelovanja med Univerzo v Novi Gorici in Azerbajdžansko državno kmetijsko univerzo.”

Prof. Franko sodeluje z Azerbajdžansko državno kmetijsko univerzo v Ganji od leta 2013, ko so prve izmenjave med univerzama stekle v okviru projekta Erasmus Mundus “Infinity”. Od leta 2015, kot gostujoči profesor redno predava na Azerbajdžanski državni kmetijski univerzi, kjer študentom in sodelavcem univerze prenaša bogato znanje in svoje najnovejše znanstvene dosežke s področja ekološkega kmetijstva, okoljske kemije in analiznih metod za kemijsko analizo in karakterizacijo okoljskih vzorcev ter zagotavljanje kakovosti in varnosti hrane. Za finančno podporo sodelovanju je pridobil že več projektov iz programa Erasmus+, v skupnem znesku več kot 170.000 EUR, ki so omogočili krajša in daljša gostovanja, strokovno usposabljanje in študij na Univerzi v Novi Gorici številnim študentom ter znanstvenim in strokovnim sodelavcem ASAU. Prof. Franko je tudi pobudnik in oblikovalec sporazuma o skupnih mentorstvih in dvojni doktorski diplomi s področja znanosti o okolju in agronomije med ASAU in UNG.

Iskrene čestitke!

Andreja Leban, Stiki z javnostmi