Študent Akademije umetnosti prejemnik prve nagrada za študentsko delo

Datum objave: 22. 10. 2021
Novice

Mladinski kulturni center Maribor je v okviru 27. Mednarodnega festivala računalniške umetnosti (MFRU) v sodelovanju s petimi slovenskimi izobraževalnimi institucijami (Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, Akademijo umetnosti Univerze v Novi Gorici, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, Pedagoško fakulteto Maribor ter Akademijo za vizualne umetnosti AVA iz Ljubljane), objavil poziv k prijavi študentskih intermedijskih umetniških projektov za študentsko nagrado festivala MFRU 2021.

Vasily Kuzmich, projekt "Burja, dih vetra"
Vasily Kuzmich, projekt "Burja, dih vetra"

Štiričlanska komisija v sestavi Aleksandra Saška Gruden, Ida Hiršenfelder, Miha Horvat in Igor Štromajer je prvo nagrado podelila študentu Akademije umetnosti Vasilyju Kuzmichu za projekt Burja, dih vetra, ki ga razvija v sklopu svojega diplomskega dela.

Kot so zapisali v obrazložitvi nagrade projekt Burja, dih vetra, ki ga avtor razvija v sklopu svojega diplomskega dela, kaže na zrelo in obenem kompleksno premišljevanje ter poglobljen pristop k aktualnim problematikam.

Več informacij: Mladinski kulturni center Maribor

Iskrene čestitke!

Andreja Leban, Stiki z javnostmi