Univerza v Novi Gorici nudi štipendije kot nagrado za uspeh na 6. Evropski fizikalni olimpijadi, Ljubljana, 20.–24. 5. 2022

Datum objave: 31. 5. 2022
Novice

Prijavijo se lahko vsi, ki so bili nagrajeni ali so prejeli pohvalo na olimpijadi. Izbrani tekmovalci bodo prejeli štipendijo za prvostopenjski študij fizike in astrofizike na Univerzi v Novi Gorici.

Univerza v Novi Gorici nudi štipendije kot nagrado za uspeh na 6. Evropski fizikalni olimpijadi, Ljubljana, 20.–24. 5. 2022

Za državljane Slovenije, držav Evropske unije in držav s področja bivše Jugoslavije znaša štipendija 3.000 EUR na leto (250 EUR/mesec) za vsa 3 leta študija na programu "Fizika in astrofizika" v okviru bolonjske prve stopnje. Za državljane drugih držav štipendija pokrije celotne stroške šolnine v višini 3.000 EUR letno ter omogoča finančno podporo pri študiju v dodatnem obsegu 1.200 EUR letno (100 EUR/mesec) za vsa 3 leta študija na programu "Fizika in astrofizika" v okviru bolonjske prve stopnje.

Eno štipendijo bo prejela najuspešnejša kandidatka in eno najuspešnejši kandidat. Ob prijavi naj kandidati naložijo motivacijsko pismo (okoli 1/2 strani), v katerem pojasnijo, zakaj si želijo študirati na Univerzi v Novi Gorici.

Prijava poteka na spletni strani https://indico.ung.si/event/10/