Povezovanje Univerze v Novi Gorici z japonskimi univerzitetnimi in kulturnimi partnerji

Datum objave: 27. 6. 2023
Novice

Univerza v Novi Gorici se vedno znova in na mnogih ravneh povezuje z japonskim kulturnim in akademskim prostorom.

Povezovanje Univerze v Novi Gorici z japonskimi univerzitetnimi in kulturnimi partnerji

Predstavnika Fakultete za humanistiko in Akademije umetnosti, dr. Kristina Pranjić in dr. Peter Purg, sta se v teh dneh srečala z vodstvom, raziskovalci in študenti Univerze Josai (Saitama) ter Mednarodne univerze Josai (Tokio/Chiba).

Ob dogovorih o intenzivnejši izmenjavi študentov in učiteljev so razpravljali tudi o bodočih skupnih projektih, kot zelo pomembno pa so izpostavili tudi sodelovanje v okviru Evropske prestolnice kulture 2025 (EPK GO!2025). Opravljena srečanja z japonskimi kulturno-umetniškimi ustanovami bodo v čezmejno regijo Goriške prinesla zanimive mednarodne produkcije in gostovanja.

Predstavitev Univerze v Novi Gorici ter EPK GO!2025 je potekala tudi na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Tokiu, kjer se je ob udeležbi številnih podpornikov sodelovanja med Japonsko in Slovenijo odvila tudi slovesnost ob Dnevu državnosti. Ob tej priložnosti je bila napovedana slovesna predaja leta 2021 podeljenega častnega doktorata Univerze v Novi Gorici slovitemu pisatelju Harukiju Murakamiju.

-> https://www.josai.ac.jp/news/slovenia/