Vpis v sistem subvencionirane prehrane

Do subvencionirane študentske prehrane je upravičen vsak, ki ima status rednega ali izrednega študenta in ni nikjer zaposlen ali prijavljen kot iskalec zaposlitve.

Subvencijo lahko študenti koristijo pri kateremkoli ponudniku subvencionirane študentske prehrane po vse Sloveniji, ne glede na kraj študija.

Postopek prvega vpisa v sistem subvencionirane prehrane:

  1. Spletna prijava preko portala www.studentska-prehrana.si.
  2. S številko prijavnice (izpiše na zgornjem delu vpisnega obrazca), osebnim dokumentom, dokazilom o vpisu, vpisno številko, elektronskim naslovom in mobilnim telefonom (ali 15 EUR za čip kartico) se študent v roku 90 dni od izpolnitve prijavnice na spletu, oglasi na najbližji točki subvencionirane študentske prehrane.

Postopek podaljšanja upravičenosti do subvencij za študentsko prehrano:

  1. Študent mora na točko subvencionirane študentske prehrane prinesti dokazilo o vpisu in osebni dokument.

Navodilo študentom v 2023/2024

Predvpis

Na nekaterih točkah SŠP bo od septembra dalje že možen predvpis v sistem za koriščenje subvencionirane študentske prehrane (SŠP). Če že imate urejen vpis na izobraževalni ustanovi, je priporočljivo, da to izkoristite in se v sistem vpišete čim prej, še preden se nastane gneča na vpisnih mestih. Poleg tega bodo v času predvpisa točke SŠP tudi na nekaterih študentskih klubih po vsej Sloveniji in ne le v univerzitetnih mestih. Podatke o odpiralnem času točk SŠP najdete na “spletni strani“https://www.studentska-prehrana.si/ pod zavihkom točke SŠP.

Dne 1. 10. bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo ponovno izkazali upravičenosti.

Postopek prijave najdete na spletni strani v elektronski brošuri najpogostejša vprašanja študentov.

Brošura

Da bi se izognili gneči in nepotrebnemu čakanju, vam še enkrat priporočamo, da se v sistem za novo študijsko leto vpišete čim prej.