Športniki na Fakulteti za humanistiko

Kaj je na Fakulteti za humanistiko navdušilo odlične športnike Zalo Zbičajnik, študentko programa Slovenistika, ter Roka Bratino, Krisa Stergulca in Krisa Jogana, študente programa Kulturna zgodovina?

“Študij na Univerzi v Novi Gorici je zame res čudovita izkušnja. Že sam program, ponujen predmetnik in snov, ki jo kot študent lahko absorbiraš, so res zanimivi. Sama s študijem nisem imela nobenih težav, doprinos k temu pa so dodali moji profesorji in vodstvo šole, ki športnike spoštujejo in razumejo njihove potrebe, jim odsotnost opravičijo in z njimi komunicirajo po elektronski pošti. Sama Univerza je prijeten habitat študentom, kjer vsakdo lahko odkriva znanja o okolici in sebi.”

Zala Zbičajnik, študentka 3. letnika študijskega programa Slovenistika, odbojkarica

***

“Študirati na naši Fakulteti je zakon! Ob vpisu si nisem predstavljal, da bom lahko ob študiju Kulturne zgodovine uspešno nadaljeval svojo športno pot v gorskem teku. Po končanem 1. letniku pa lahko rečem samo: to je to! Poleg uspešno zaključenega letnika sem svoje dosežke še izboljšal, najbolj pa sem ponosen na uvrstitev v člansko reprezentanco. Vse to mi ne bi uspelo brez podpore naše majhne, a izjemno prijazne Fakultete, ki se nahaja na edinstveni lokaciji. Kaj še čakate? Pridite v Novo Gorico in začutite edinstven utrip mesta ob Soči!”

Rok Bratina, diplomant študijskega programa Kulturna zgodovina, gorski tekač

***

“Sem Kris Stergulc, nogometaš in študent 3. letnika Kulturne zgodovine na Univerzi v Novi Gorici. Ob vpisu na fakulteto nisem pričakoval, da bom lahko tako uspešno usklajeval nogomet in študijske obveznosti! S prilagojenimi oblikami študijskega programa in profesorji, ki so mi omogočili vse potrebno, sem vse izpite do sedaj opravil uspešno. Vse skupaj pa ni prav nič omejevalo moje športne kariere, kvečjemu mi je pomagalo do boljših rezultatov. Zato bom Univerzi v Novi Gorici in profesorjem vedno hvaležen za pridobljeno znanje in osebnostni razvoj. Univerza v Novi Gorici je zakon!”

Kris Stergulc, študent 3. letnika študijskega programa Kulturna zgodovina, nogometaš

***

“Sem Kris Jogan, nogometaš. Trenutno si kruh služim z igranjem nogometa v 3. avstrijski ligi pri klubu FC Kufstein, kjer tudi stalno prebivam. Poleg igranja nogometa usklajujem študij na Fakulteti za humanistiko v Rožni Dolini, na študijskem programu Kulturna zgodovina. Obiskujem 2. letnik in si prizadevam, da bi v par letih študij tudi uspešno končal, če mi bo čas le dopuščal. Glede študija bi zelo pohvalil profesorje, saj mi gredo zelo na roko. Poleg usklajevanja opravljanja izpitov, včasih tudi izven izpitnih rokov, mi pomagajo še z raznimi nasveti ter gradivi. Študij je zelo kakovosten, zato je vsakdo, ki bi rad bil pomemben del te fakultete in ne samo številka, prijetno vabljen.”

Kris Jogan, študent 3. letnika študijskega programa Kulturna zgodovina, nogometaš

zala_foto.jpeg

Zala Zbičajnik
Foto: Tine Strosar, Odbojkarski klub Gorica

rokbratina2_mala.jpeg

Rok Bratina
Foto: Uroš Švigelj, www.tekac.si

Stergulc.jpeg

Kris Stergulc
Foto: Rok Zore