O Štipendijskem skladu za študente športnike "Matija Franko"

Fundacija Univerze v Novi Gorici je leta 2021 ustanovila Štipendijski sklad za študente športnike "Matija Franko".

Fundacija Univerze v Novi Gorici (FUNG) je v letu 2021, ob svoji 20. obletnici delovanja na področju skrbi za razvoj izobraževalne in raziskovalne dejavnosti na univerzi, ustanovila Štipendijski sklad za študente športnike “Matija Franko”. Štipendije bodo namenjene študentom športnikom in študentkam športnicam Univerze v Novi Gorici, ki dosegajo nadpovprečne rezultate tako v športu kot pri študiju.

Namenski sklad za študente športnike in študentke športnice je bil ustanovljen na podlagi pobude prorektorja za izobraževanje prof. dr. Mladena Franka, srebrnega donatorja FUNG, ki je z doniranimi denarnimi sredstvi tudi omogočil delovanje omenjenega sklada.

Kot je povedal prof. dr. Franko, »se je njegova družina na poseben način poklonila spominu na moža in očeta Matijo Franka, ki je pomembno prispeval k razvoju športa na Goriškem in v Sloveniji. Matija Franko je vedno poudarjal, da je za mlade športnike poleg vztrajnosti pri treningih enako pomembna tudi vztrajnost pri učenju in izobraževanju, ki športnikom koristita po izteku njihovih športnih karier.« (Vir: Fundacija Univerze v Novi Gorici)

Univerza v Novi Gorici je sicer športnikom in športnicam izjemno naklonjena, saj jim nudi prilagojene načine študija, študijske vsebine na daljavo ter oseben pristop in majhne študijske skupine. Tako športnikom in športnicam omogoča uspešno kombiniranje njihovih športnih in študijskih poti (več o prilagojenih načinih študija za športnike in športnice).

Razpis za prijave na štipendije Štipendijskega sklada za študente športnike “Matija Franko” je odprt do 15. 4. 2022.

Razpis in pravila so objavljeni tudi na spletni strani Fundacije Univerze v Novi Gorici”.