Evropski magistrski študijski program Migracije in medkulturni odnosi (Erasmus Mundus)

Razpis za vpis v študijskem obdobju 2024 - 2026

Kraj izvajanja študija

Študij se bo izvajal prvi semester v Oldenburgu (Nemčija), drugi semester v Stavangerju (Norveška), tretji in četrti semester pa na eni od sodelujočih univerz, glede na izbor predmetov in mentorja za magistrsko delo.

Trajanje študija

2 leti

Vrsta in raven pridobljene izobrazbe

druga stopnja: magistrski študijski program
SOK: 8
Več informacij

Pogoji za vpis

Zaključen študijski program prve stopnje s področja družboslovja, zgodovine, kulturologije, pedagogike, prava, ekonomije in novinarstva, s povprečno oceno najmanj 8. Zahtevano je predhodno znanje o migracijah, medkulturnih odnosih in empiričnih metodah raziskovanja, kar študent dokazuje s predložitvijo potrdil o relevantnih modulih, opravljenih na dodiplomski stopnji. Študentje, katerih materni jezik ni angleščina, in ki na dodiplomski ravni niso bili vpisani v program, ki se je izvajal v angleškem jeziku, morajo predložiti dokazilo o poznavanju angleškega jezika.

Vpisna mesta za vpis v 1. letnik

35 na rednem študiju.

Merila za izbiro

Izbor izvede mednarodni konzorcij sodelujočih univerz: Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (Nemčija), Univerza v Novi Gorici, Ahfad University for Women (Sudan), Jihočeská Univerzita v Českých Budějovicích (Češka), Mbarara University of Science and Technology (Uganda), University of the Witwatersrand v Johannesburgu (Južna Afrika) in Universitet i Stavanger (Norveška), na podlagi uspeha na predhodnem študiju, izkušenj na področju migracij in medkulturnih odnosov, motivacije in poznavanja jezikov.

Dodatne informacije

E: emmir@uni-oldenburg.de