Velikonočni koncert Univerze v Novi Gorici

Datum objave: 23. 4. 2014
Novice

V ponedeljek, 21. aprila 2014, je Univerza v Novi Gorici na Sveti Gorici pri Novi Gorici že drugič organizirala velikonočni koncert na katerem je gostila Komorni zbor Ave.

Velikonočni koncert Univerze v Novi Gorici

Komorni zbor Ave je že dobri dve desetletji eden najbolj prepoznavnih pevskih sestavov v Sloveniji in Evropi, ki v prihodnost zre z neugasljivo željo po odličnem izvajanju zborovske glasbe. Uspešno sodeluje na številnih mednarodnih festivalih in tekmovanjih ter uspešno koncertira po Sloveniji in na turnejah v tujini. Eno ali več prvih nagrad je dobil na kar 13 zborovskih državnih in mednarodnih tekmovanjih. Je tudi dobitnik Nagrade mesta Ljubljane (1994), Nagrade Prešernovega sklada (1994), Plakete mesta Ljubljane (2000) in Srebrnega priznanja Zveze kulturnih društev Ljubljana (2002). Od maja 2011 je umetniška vodja Jerica Gregorc Bukovec.

Na velikonočnem koncertu Univerze v Novi Gorici so bile zapete prelepe pesmi iz bogate slovenske in svetovne zakladnice, pridružili pa so se jim tudi Janez Jocif (dude, portativ, hurdy-gurdy, fujara), Matej Lenarčič (tolkala gong, boben, darabuka) in Taja Levstik (orgle). Za koreografijo sta poskrbeli Tanja Skok in Barbara Kanc.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi