Asistent z doktoratom oziroma docent s področja fizike / astrofizike / računalništva (m/ž)

Datum objave: 25. 2. 2022
Zaposlitev zunanji

Univerza v Novi Gorici objavlja dve prosti delovni mesti asistenta z doktoratom oziroma docenta s področja fizike / astrofizike / računalništva.
Rok za prijavo do zasedbe mest.

Vabimo k prijavi na dve (2) prosti mesti v Centru za astrofiziko in kozmologijo Univerze v Novi Gorici. Ponujamo delo v vključujočem in mednarodnem raziskovalnem okolju, s poudarkom na raziskavah konzorcija Cherenkov Telescope Array oziroma projekta LSST observatorija Vere Rubin.

Glavna področja raziskav Centra za astrofiziko in kozmologijo (CAC) Univerze v Novi Gorici so visoko-energijska astrofizika, astrofizika kozmičnih delcev ter tranzientni astrofizikalnimi pojavi. Smo člani konzorcija Cherenkov Telescope Array (CTA; https://www.cta-observatory.org/) in projekta Legacy Survey of Space and Time na observatoriju Vere Rubin (LSST; http://lsst.org). Iščemo kandidate, ki imajo znanje in izkušnje z (astrofizikalno) programsko opremo in zanimanje za raziskave na omenjenih področjih.

Delovne naloge
Izbrana kandidata bosta prispevala k:

  • astrofizikalnim raziskavam na področju visokoenergijskega sevanja gama v okviru konzorcija CTA ter razvoju programskih orodij za analizo meritev, izvedbo simulacij in instrumentacijo,

ali

  • raziskavam astrofizikalnih tranzientov in razvoju programske opreme povezane z LSST Transients in Variable Stars Science Collaboration.

Med delovne naloge bodo spadale tudi pedagoške obveznosti na Fakulteti za naravoslovje oziroma Poslovno-tehniški fakulteti Univerze v Novi Gorici.

Vse prispele vloge bomo glede na izkušnje kandidatov uvrstili v izbor za razpisano delovno mesto asistenta z doktoratom ali docenta. Predviden začetek dela je čim prej po zaključku izbirnega postopka. Delovno razmerje bomo sklenili za polni delovni čas, za obdobje enega leta, z možnostjo podaljšanja za nadaljnje leto in kasnejše zaposlitve za nedoločen čas.

Pogoji

  • doktorat znanosti s področja računalništva, fizike, astrofizike ali astronomije;
  • izkušnje s programskimi jeziki C++, python in drugimi relevantnimi jeziki;
  • izkušnje z operacijskim sistemom Linux, distribuiranimi računalniškimi sistemi oziroma z visoko zmogljivo računalniško infrastrukturo;
  • dobre komunikacijske sposobnosti, tako v pisni kot v ustni obliki;
  • dobro znanje angleškega jezika.

Prijava
Prijava naj vsebuje naslednje dokumente:

  • motivacijsko pismo;
  • življenjepis z opisom dosedanjih raziskovalnih in delovnih izkušenj;
  • seznam znanstvenih objav;
  • kontaktni podatki dveh z dosedanjim delom ali študijem povezanih oseb za pridobitev priporočil.

Prijave sprejema kadrovska služba UNG po elektronski pošti:
naslov: tea.stibilj.nemec@ung.si
naslovna vrstica: »UNG CAC 2022 Postdoc«
priponka: prijava naj bo v obliki ene same datoteke v formatu PDF.

Neformalne poizvedbe o razpisanih delovnih mestih so dobrodošle na naslovih samo.stanic@ung.si (CTA) in andreja.gomboc@ung.si (LSST).

Priponke

Kontakt

Tea Stibilj Nemec
telefon: 05 6205 822
e-pošta: tea.stibilj.nemec@ung.si